Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Prezidentku Čaputovú opäť testovali na COVID-19: Výsledky sú už známe

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prezidentku SR Zuzanu Čaputovú v sobotu opäť testovali na prítomnosť nového koronavírusu. Výsledky boli negatívne. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

"Ochorenie sa pri opakovanom teste nepotvrdilo ani u zamestnanca Kancelárie prezidenta SR, ktorý bol predtým v kontakte s infikovanou osobou," doplnil. Prezidentka poznamenala, že všetky opatrenia aj domáca karanténa boli v jej prípade len preventívneho charakteru. "Je dôležité povedať, že nemusím byť v dvojtýždňovej karanténe, pretože som nedošla do kontaktu s nakazenou osobou. Som zdravá aj som zdravá bola. Môžem sa vrátiť do práce," povedala Čaputová.

Na margo domácej karantény poznamenala, že počas nej pracovala z domu. "V jarných mesiacoch som chodila do paláca (prezidentského, pozn.) pracovať, teraz som prvýkrát pracovala tak súvisle z domu," uviedla s tým, že to bola pre ňu nová skúsenosť. Podotkla, že vecí, ktoré riešila, bolo veľa, pretože bolo napríklad potrebné reagovať na aktuálne udalosti. Prezidentka by tak mala pokračovať vo svojom programe.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Viac o téme: TestovanieVýsledokProgramPokračovanieKoronavírusZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu