Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Maiga sa zúčastnil protestu na podporu ľudí tmavej pleti, teraz šokuje: Konšpirácie o smrti Floyda!

Ibrahim Maiga Zobraziť galériu (2)
Ibrahim Maiga (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Ibrahim Maiga sa uplynulý víkend zúčastnil protestu Black Lives Matter Slovakia, ktorým Slováci chcele podporiť ľudí v USA po zabití georga Floyda policajtom. O to viac teraz šokuje svojimi vyjadreniami na sociálnej sieti.

Maiga, ktorý sa chcel dostať aj do slovenskej politiky, často šokuje svojimi vyjadreniami a náklonnosťou k Marianovi Kotlebovi, ktorý je obžalovaný pre kontroverzné šeky. Najnovšie prišiel podporiť protest v Bratislave, ktorým ľudia vyjadrovali spolupatričnosť s protestujúcimi v USA. Tam vyzýval na väčšiu toleranciu. 

VIDEO V Houstone sa začal pohreb Georgea Floyda: Teraz je čas na rasovú spravodlivosť, povedal Biden

Avšak len niekoľko dní potom, Maiga opäť šokuje. Na sociálnej sieti uverejnil konšpirácie o tom, že celá smrť Floyda bola len zinscenovaná. "Len tak uvažujem nahlas a chcem vaše názory. Čo ak ten Floyd nezomrel, čo ak všetky strany boli dohodnuté, že toto divadielko zahrajú, aby bol občiansky nepokoj a znížili popularitu Trumpa?" konšpiruje Maiga a zachádza ešte ďalej. 

Ibrahim Maiga
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Ibrahim Maiga)

"Ktorý hlúpy policajt by sa nechal nafilmovať, ako spácha vraždu? Možno Floyd pristupil na túto hru a nevedel, že ho popravia. Ako to, že záchranári sa ho ani nepokúsili oživiť a rovno ho naložili a odišli.. Ako to, že všetky médiá ukazovali len rabovačov a nie pokojných demonštrantov? Vždy demokrati použijú túto rasovú kartu, lebo vedia, že čierna komunita je na to háklivá," píše Maiga len niekoľko dní potom, ako sa zúčastnil protestu v Bratislave. 

Protesty v USA vypukli po tom, ako bol policajt Chauvin zachytený na videu, keď v pondelok 25. mája pri zásahu na jednej z ulíc v meste v Minneapolis najmenej päť minút tlačí kolenom na krk neozbrojeného, spútaného a ležiaceho Georgea Floyda.Za priestupok zatknutý 46-ročný Floyd sa pri tom sťažoval na bolesť a kričal, že nemôže dýchať. Postupne sa prestal hýbať aj rozprávať. Zomrel krátko na to, po prevoze do nemocnice.

Viac o téme: ProtestyUSAIbrahim MaigaBlack lives matter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu