Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Policajná naháňačka v Bratislave! VIDEO Šialenec strhol riadenie, nebezpečný manéver a streľba

Ilustračné foto. Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto. (Zdroj: HAKA-hľadá sa auto krádeže automobilov)

BRATISLAVA - V nedeľu vo večerných hodinách šokoval obyvateľov bratislavskej metskej časti Karlova Ves zvuk policajných sirén, neskôr zazneli aj výstrely. Polícia priblížila detaily prípadu, ktorý si našťastie nevyžiadal zranených. Ukázalo sa však, že vodič nebol žiadne neviniatko. Vyčíňanie sa mu nevyplatilo.

K udalosti došlo v nedeľu krátko pred 21. hodinou. Ako opísala polícia na sociálnej sieti, hliadka zo štvrtého bratislavského okresu bola vyslaná k prevereniu oznámenia na parkovisko na Majerníkovú ulicu.

FOTO Scéna ako z hororu: Tomáš (35) sa opil a potom nožom zaútočil na brata, nebolo to prvýkrát

"Po príchode z parkoviska vychádzalo vozidlo Škoda Octavia, ktorého vodič po spozorovaní policajnej hliadky strhol riadenie na chodník a z miesta začal unikať po chodníku v smere do mesta," znel opis scény ako z akčného filmu. 

Policajná naháňačka v Bratislave (Zdroj: HAKA-hľadá sa auto krádeže automobilov)

Policajti použili najprv megafón, prostredníctvom ktorého vodiča vyzývali na zastavenie. Ten však nereagoval. Ohrozoval chodcov aj iných vodičov. "Počas prenasledovania tohto vozidla jeho vodič poškodil aj dopravné značenie," dodala polícia. Na rad teda prišli iné metódy.

Nepomohol ani varovný výstrel

Policajti počas prenasledovania počkali na situáciu, kedy neboli v cestnej premávke žiadne vozidlá a ani sa v blízkosti nenachádzali žiadni chodci, a použili služobnú zbraň. Zaznel varovný výstrel do vzduchu. Ani tým však dráma neskončila. Vodič nechcel zastaviť a ďalej unikal.

Policajná naháňačka v Bratislave!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HAKA-hľadá sa auto krádeže automobilov)

Hliadka teda znova siahla po zbrani. Tentokrát však zasiahli a poškodili šialencovo auto."Po zastavení vozidla bolo zistené, že vodičom bol 48-ročný vodič a spolujazdkyňou 27-ročná žena. Následne bolo zistené že na vodiča bol vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody, má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a zároveň mal pri sebe omamné a psychotropné látky," priblížila polícia.

Policajná akcia v Karlovej Vsi (Zdroj: HAKA-hľadá sa auto krádeže automobilov)

Vodič si teda poriadne zavaril. On aj spolujazdkyňa napokon skončili na policajnom oddelení. Obrovským šťastím bolo, že udalosť si nevyžiadala žiadnych zranených. "Vyšetrovaním okolností tohto prípadu sa v súčasnosti zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV," uzavreli ochrancovia zákona.

Viac o téme: NaháňačkaPolícia BratislavaKarlova Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu