Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kultúrne zariadenia Petržalky budú mať novú riaditeľku

Monika Korenčiová
Monika Korenčiová (Zdroj: Facebook/Petržalka)

BRATISLAVA - Miestne zastupiteľstvo bratislavskej mestskej časti Petržalka na svojom mimoriadnom zasadnutí schválilo v utorok (3. 3.) do funkcie riaditeľky Kultúrnych zariadení Petržalky (KZP) Moniku Korenčiovú. Návrh na jej vymenovanie predložil miestnemu zastupiteľstvu starosta Petržalky Ján Hrčka po odporučení komisie výberového konania. Do funkcie nastúpi 15. marca. Informoval tom Daniel Bernát z komunikačného oddelenia mestskej časti.

Petržalka vyhlásila výberové konanie na túto pozíciu krátko po tom, ako sa funkcie vzdal dlhoročný riaditeľ KZP Peter Litomerický. Do 6. februára bolo na miestny úrad doručených desať žiadostí a z nich vybrali zástupcovia mestskej časti a odbornej verejnosti do výberového konania iba tých uchádzačov, ktorí spĺňali kvalifikačné predpoklady.

"Postúpili piati uchádzači, ktorí sa následne prezentovali pred sedemčlennou výberovou komisiou zloženou z poslancov mestskej časti a pracovníkov miestneho úradu. Komisia sa pri vyhodnotení pohovorov jednohlasne zhodla na víťazke výberového konania Monike Korenčiovej, ktorú odporučila starostovi na pozíciu riaditeľky KZP," spresnila mestská časť. Miestne zastupiteľstvo ju na základe návrhu starostu schválilo do tejto funkcie k 15. marcu.

Korenčiová má dlhoročné pracovné skúsenosti ako výkonná producentka a manažérka v oblasti kultúry. Stojí za viacerými vzdelávacími a osvetovými projektmi. V roku 2013 ju nominovali na cenu Krištáľové krídlo v kategórii filantropia. Kultúrne zariadenia Petržalky sú kultúrno-osvetovým zariadením, ktorého zriaďovateľom je mestská časť Petržalka. V správe KZP sú Dom kultúry Zrkadlový háj, Dom kultúry Lúky a CC Centrum.

Viac o téme: PetržalkaMonika KorenčiováKultúrne zariadenia Petržalky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu