Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ekologická havária v Myjave: FOTO Ľudia nesmú piť vodu zo studní, nehodu rieši inšpekcia

Pri družstve v Turej Lúke unikli do rieky látky z bioplynovej stanice. Zobraziť galériu (4)
Pri družstve v Turej Lúke unikli do rieky látky z bioplynovej stanice. (Zdroj: TASR/Róbert Fritz)

MYJAVA – Únikom látok do rieky z bioplynovej stanice pri roľníckom družstve v lokalite Turá Lúka v Myjave sa zaoberajú inšpektori zo Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP). Samospráva mesta občanov vyzýva, aby nepoužívali vodu zo studní na pitné účely a všetky zmeny vôd, pachové i vizuálne, hlásili na polícii.

„Mesto Myjava upozorňuje obyvateľov lokality Turá Lúka pri roľníckom družstve, že došlo k havárii a úniku látok z bioplynovej stanice do rieky Myjava,“ stojí na internetovej stránke myjava.sk. Tento dôležitý oznam bol zverejnený 30. júla.

Mestská samospráva v tomto súvise miestnym neodporúča pitie vody zo studní. „Z vyššie uvedeného dôvodu vás žiadame, aby ste nepoužívali vodu na pitné účely zo studní a všetky zmeny vôd (pachové i vizuálne) hlásili na Mestskú políciu Myjava,“ zdôraznilo vedenie mesta.

Na snímke uhynuté ryby v rieke Myjava po ekologickej havárii a úniku látok z bioplynovej stanice do rieky Myjava v myjavskej miestnej časti Turá Lúka, 30. júla 2019.

Pri družstve v Turej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Róbert Fritz)

Pri družstve v Turej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Róbert Fritz)

Vzniknutú situáciu už rieši Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) a štátna polícia. „Za spoluprácu a pochopenie ďakujeme!“ dodala samospráva.

Na snímke bioplynová stanica v myjavskej miestnej časti Turá Lúka, 30. júla 2019.

Pri družstve v Turej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Róbert Fritz)

Uvedené potvrdila Zuzana Onufer z odboru komunikácie envirorezortu. Inšpektori SIŽP mesto skontrolovali v utorok. „Akékoľvek poškodzovanie životného prostredia, podzemných a povrchových vôd nevynímajúc, musí byť dôsledne vyšetrené. Vzhľadom na to, že prípadom sa zaoberajú aj orgány činné v trestnom konaní, ktorým SIŽP poskytuje plnú súčinnosť, nie je možné k veci poskytnúť v tejto chvíli viac informácií,“ vyhlásila Onufer.  

Viac o téme: DružstvoMyjavaRiekaStanicaBioplynÚnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu