Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kotlebu už polícia nestíha

Bývalý vodca Slovenskej pospolitosti Zobraziť galériu (8)
Bývalý vodca Slovenskej pospolitosti

BRATISLAVA - Polícia zastavila trestné stíhanie prívržencov občianskeho združenia Slovenská pospolitosť, ktorí minulý rok v auguste prišli na spomienku Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici v tričkách s nápisom Na stráž vyjadriť svoje opovrhnutie „červenými vrahmi“. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny.

Marián Kotleba a spol. už vopred označili SNP z 29. augusta 1944 za temné výročie našej histórie a aj preto ich policajti z osláv násilne odviedli a následne obvinili 15 osôb z trestného činu výtržníctva. „Nedopustili sa žiadneho protiprávneho konania,“ vysvetlila pre Hospodárske noviny hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Žiadne iné vyšetrovanie podľa tohto denníka už polícia voči Kotlebovi nevedie.

Podľa niektorých odborníkov sa extrémistická scéna na Slovensku stále viac radikalizuje. „Táto jeseň priniesla bohatú úrodu plodov nenávisti, ale aj neriešenia problémov zo strany zodpovedných,“ tvrdí právnik a bývalý šéf občianskeho združenia Ľudia proti rasizmu Daniel Milo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu