Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Aféra Hedviga: Polícia odmietla trestné oznámenie na Fica a Kaliňáka

Robert Kaliňák a Robert Fico
Robert Kaliňák a Robert Fico

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ dnes odmietol trestné oznámenie na premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka v prípade vyšetrovania údajného napadnutia študentky maďarskej národnosti Hedvigy Malinovej.

Oznámenie podal bývalý vysoký policajný funkcionár Jozef Šátek. ČTK o tom dnes informoval hovorca policajného prezídia Martin Korch.

Podľa polície nebol na začatie trestného stíhania Fica a Kaliňáka dôvod. O treťom oznámení na policajného prezidenta Jána Packu má rozhodnúť Vyššia vojenská prokuratúra v Trenčíne do konca budúceho týždňa, uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Svetlana Husárová.

Bývalý policajný vyšetrovateľ a exriaditeľ Úradu boja proti korupcii Šátek vytkol Kaliňákovi a Packovi, že zneužili právomoci verejného činiteľa, keď nazreli do vyšetrovacieho spisu a takto získané informácie zverejnili na tlačových konferenciách. Minister aj policajný prezident možnosť prekročenia zákona popreli. Rovnako reagoval Fico, ktorého Šátek obvinil z ohovárania, keďže zverejnil podľa neho nezákonne získané výsledky vyšetrovania údajného útoku na študentku.

Spor o Malinovú sa tiahne už viac ako rok. Okrem iného naštrbil slovensko-maďarské vzťahy.

Malinová tvrdí, že ju vlani v Nitre prepadli a zbili dvaja nakrátko ostrihaní muži cestou do školy, keď ju počuli hovoriť po maďarsky. Napísali jej údajne aj urážlivý nápis na blúzku. Polícia vyšetrovanie prípadu zastavila a obvinila študentku z krivej prísahy a výpovede. Generálny prokurátor Dobroslav Trnka však nedávno vyhlásil, že polícia aj prokuratúra v prípade pochybili, a zriadil špeciálny tím na prešetrenie prípadu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu