Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desaťtisíce Slovákov naletelo: FOTO Súťaž o nové audiny valcovala Facebook, nečakaný krok automobilky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Merineo, s.r.o.)

BRATISLAVA - Po piatkovej súťaži sa zdá, že Slováci sú nepoučiteľní. Falošná stránka Audi SVK, ktorá sa vydávala za oficiálneho predajcu, sľubovala tri novučičké cestné rakety za "lajky", zdieľania a komentáre. Z tohto hoaxu sa v priebehu pár hodín stal hit internetu. Podvodná stránka na Facebooku získala takmer 35-tisíc fanúšikov.

Na falošnú súťaž v piatok 10. augusta zareagovalo takmer 35-tisíc užívateľov sociálnej siete Facebook. Podvodníci sľubovali, že v hre sú tri nové vozidlá Audi RS7 2018. Na výhru stačili 4 kroky, ktorými boli "lajk" na stránku, "lajk" na príspevok, komentár s vašim menom spolu s menami vašich troch priateľov, ktorých bolo treba označiť a zdieľanie súťaže. V závere stálo, že výhercovia budú vyžrebovaní 1. septembra tohto roka.     

Falošná súťaž o tri vozidlá Audi RS7 2018.
Zobraziť galériu (3)
Falošná súťaž o tri vozidlá Audi RS7 2018.  (Zdroj: FB/Merineo, s.r.o.)

Na stránku Audi SVK do sekcie recenzií a odporúčaní začali vo veľkom pribúdať reakcie užívateľov, ktorí písali, že ide o podvodný profil. Hoax bol po pár hodinách z Facebooku vymazaný, no vyššie priložený screenshot zostal ako dôkaz.

Falošný profil stránky Audi SVK.
Zobraziť galériu (3)
Falošný profil stránky Audi SVK.  (Zdroj: Reprofoto/Facebook)

V tejto súvislosti reagoval i oficiálny profil Audi Slovensko. Ľudí vo svojom stanovisku uistil, že išlo o podvod a fanúšikom pripravil skutočnú súťaž. „Máme skutočnú súťaž pre fanúšikov Audi Slovensko – a výhra v nej je skutočná tiež,“ píše v úvode Audi Slovensko. „Bojujme spoločne proti hoaxom!“ vyhlásila spoločnosť.        

Viac o téme: AutoSúťažPodvodHoax
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu