Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Trnka preskúma prácu polície a prokuratúry v prípade Malinová

Generálny prokurátor Dobroslav Trnka
Generálny prokurátor Dobroslav Trnka

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Dobroslav Trnka si z nitrianskej prokuratúry vyžiadal vyšetrovací spis o údajnom napadnutí študentky maďarskej národnosti Hedvigy Malinovej. Chce preskúmať postup polície aj prokurátora, informovala dnes televízia TA3.

"Pôvodný spis som nechal stiahnuť na generálnu prokuratúru, kde bude podrobený analýze, aby sme sa vyhli podozreniam, či polícia alebo prokurátor v niektorých veciach pochybili alebo nepochybili," uviedol Trnka. Dodal, že v prípade by mali byť vypočutí aj ďalší svedkovia.

Malinovej prípad vzbudzuje pozornosť aj po roku od údajného napadnutia. Okrem toho, že pred časom zostril slovensko-maďarské vzťahy, mal podľa premiéra Roberta Fica vyústiť do pádu jeho vlády. Predseda vlády čelil tiež kritike za vytvorenie koalície so Slovenskou národnou stranou (SNS), ktorej vyčítali protimaďarské postoje.

Malinová stále trvá na tom, že ju vlani v auguste v Nitre prepadli a zbili dvaja nakrátko ostrihaní muži cestou do školy, keď ju počuli hovoriť po maďarsky. Polícia však vyšetrovanie ukončila so záverom, že si napadnutie vymyslela. Polícia neskôr obvinila Malinovú z krivej prísahy a výpovede.

Podľa prieskumu agentúry MVK pre denník Sme takmer polovica Slovákov (46,8 percenta) verí, že študentku maďarskej národnosti niekto zbil. Približne štvrtina občanov naopak verí tvrdeniu polície, že Malinová si napadnutie vymyslela. Rovnaký počet neverí žiadnej verzii.

Hedviga Malinová poskytla Novému Času exkluzívny rozhovor >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu