Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Bratislave vyrastie ďalšie „ufo“!

Pohľad od Starého Mesta do Ružinova na ulicu Mlynské nivy sa zmení na nepoznanie.
Pohľad od Starého Mesta do Ružinova na ulicu Mlynské nivy sa zmení na nepoznanie.

RUŽINOV - Prestavba bratislavskej autobusovej stanice sa blíži! Medzimestské autobusové stanovištia sa presunú pred stanicu a začne sa výstavba nového komplexu Twin City. Nad ulicou Mlynské nivy pribudne zaoblené premostenie v tvare „ufo“.

Ako prvá bude postavená nová trojpodlažná autobusová stanica za miliardu korún. Bude stáť na mieste terajších stanovíšť a hotová má byť koncom roku 2009. Tam, kde je dnes budova stanice, budú tri obytné vežiaky. Cez ulicu Mlynské nivy postaví investor premostenie v tvare „ufo“, cez ktoré bude možné prejsť na druhú stranu do nového komplexu s nákupným centrom a hotelom. V novej budove autobusovej stanice pribudne tržnica na londýnsky spôsob, materská škola či obchodná galéria.

„Do projektu Twin City sme zabudovali občianske pripomienky. Ľudia chceli najmä viac zelene, na Páričkovej ulici pešiu zónu, s čím však musí súhlasiť mesto. Na Kulíškovej sa budeme podieľať na obsluhe ZŠ, je tam športovo-oddychový areál,“ uviedol Miro Sedlák, hovorca developera projektu Twin City. Do konca roku sa majú skončiť búracie práce v bývalej továrni Kablo a celý megakomplex chcú dokončiť v roku 2011.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu