Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Východ sa spamätáva po ničivom víkende: FOTO Kalamita obrátila život v obci naruby

Situácia v obci Ruská Bystrá. Zobraziť galériu (5)
Situácia v obci Ruská Bystrá. (Zdroj: Facebook/Hasiči)

SOBRANCE – Situácia v Sobranskom okrese sa po rušnom víkende, ktorý zapríčinilo nepriaznivé počasie, upokojila. Jediný problém riešia v obci Ruská Bystrá, kde vypadol elektrický prúd. Informoval o tom prednosta Okresného úradu v Sobranciach Boleslav Lešo.

"Dedina je napojená na veľkú elektrocentrálu, ktorá zabezpečuje prívod elektriny do obnovenia normálnej dodávky," uviedol. Predpokladá, že by sa tak malo stať v priebehu dnešného dňa. Cesty v okrese sú podľa jeho slov prejazdné. "Situáciu aj naďalej monitorujeme," doplnil.

Východ sa spamätáva po
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Hasiči)

Východ sa spamätáva po
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Hasiči)

Podľa Leša zaznamenali najväčšie problémy zo soboty na nedeľu (z 3. na 4.2.). Na úseku Podhoroď, Ruský Hrabovec a Ruská Bystrá dopravu komplikovali popadané stromy. "Pravidelne sa to opakuje pri hustom snežení v kombinácii s dažďom," uviedol s tým, že úsek je prejazdný. Pri ich odstraňovaní pomáhali hasiči, cestári, ale aj dobrovoľníci.

Treba rátať aj s novým snehom

Po intenzívnom nočnom a predpoludňajšom snežení sa na väčšine cestných komunikácií v okresoch Rimavská Sobota a Revúca nachádza vrstva čerstvého snehu. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojej internetovej stránky.

Najviac nového snehu hlásia cestári na ceste II/531 z Tisovca v Rimavskosobotskom okrese do Muráňa v Revúckom okrese a ďalej smerom na Červenú Skalu v Breznianskom okrese. Komunikáciu podľa nich pokrýva kašovitý sneh v hrúbke päť až desať centimetrov.

Ostatné cesty v spomínaných okresoch sú podľa SSC pokryté kašovitým alebo utlačeným snehom hrubým od jedného do troch centimetrov. Na viacerých miestach regiónu však ešte sneží a situácia na cestách sa preto môže zhoršiť.

Viac o téme: PočasieRuská Bystrá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu