Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vodiči, buďte opatrní: Na týchto miestach pozor na hmlu, snehové jazyky a poľadovicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Ďurčo)

BRATISLAVA - Vodiči na slovenských cestách by mali byť naďalej opatrní. Na niektorých miestach komplikuje jazdu hmla či vytvárajúce sa snehové jazyky a záveje. Na vlhkých a mokrých vozovkách sa môže tvoriť poľadovica.

Slovenská správa ciest (SSC) aktuálne upozorňuje na hmlu s dohľadnosťou do 100 metrov v okolí Banskej Štiavnice. Snehové jazyky a záveje sa zasa tvoria v okolí Hruštína a Babína. Jazda po ceste III/584 Srdiečko - Bystrá je možná len za použitia snehových reťazí, platí to pre všetku dopravu. Snehové reťaze by mali použiť aj vozidlá nad 3,5 tony pri prejazde cez horský priechod Zbojská. 

V súčasnosti by mali byť zjazdné všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Zjazdné sú tiež cesty I., II. a III. triedy, na ktorých je miestami vrstva kašovitého, utlačeného či zľadovateného snehu. Podobná situácia je aj na horských priechodoch. Pre vozidlá nad desať metrov je však uzatvorený horský priechod Šútovce. 

Na poľadovicu upozorňujú aj meteorológovia

Niektoré okresy stredného a východného Slovenska môže v noci a vo štvrtok (25.1.) ráno potrápiť poľadovica. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa. Jazdiť o čosi viac opatrnejšie sa odporúča najmä v Banskobystrickom, Žilinskom, Prešovskom a Košickom kraji. Výstraha platí predbežne od stredajšieho večera od 20.00 h do štvrtka do 10.00 h. 

Viac o téme: DopravaSneh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu