Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hlavný vyjednávač pre Brexit sa zosmiešnil: V parlamente začal blúzniť o Československu

David Davis a Robert Fico
David Davis a Robert Fico (Zdroj: SITA/Peter Maďar)

BRATISLAVA - Je rok 2017. A nie 1990. Toto by mal vedieť predovšetkým minister Veľkej Británie, ktorý vyjednáva s EÚ podmienky brexitu. A prečo by to mal vedieť? Pretože si vyrobil neskutočný trapas, keď začal v parlamente spomínať dnes už rozpadnuté Československo.

"Nemecko, Rakúsko, Holandsko a Československo v súčasnosti nemajú vládu," vyhlásil v stredu počas zasadnutia parlamentu v Londýne. Ako sa tak vysokopostavený politik mohol pomýliť? Zahraničné médiá špekulujú, že keď to hovoril, myslel na Česko, kde sa práve skladá vláda a jednoducho sa preriekol.

Niektorí používatelia sa voči politikovi vyjadrili kriticky a obvinili ho z neprofesionality. Ďalší si z jeho výroku robia žarty a vo svojich príspevkoch na sociálnych sieťach spomínajú ďalšie už v súčasnosti neexistujúce štátne útvary.

"David Davis: ‘Československo v súčasnosti nemá vládu.’ Čo tak Rakúsko-Uhorsko, Prusko alebo Sardínske kráľovstvo? Mohli by pomôcť?" sarkasticky napísal jeden z používateľov Twitteru vystupujúci pod prezývkou President Chris.

Viac o téme: ČeskoslovenskoBrexitDavid Davis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu