Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na Slovensko prišiel Bil Gates: Žiadny biznis, navštívil Šamorín, vieme prečo

Bill Gates
Bill Gates (Zdroj: SITA/AP)

ŠAMORÍN - Jazdecké preteky v Šamoríne patria k svetovým a každoročne sa ich zúčastňujú zaujímaví ľudia. Predvlani vďaka nim navštívil Slovensko dubajský emir, tento rok to bol jeden z najmocnejších a najbohatších mužov sveta - Bill Gates.

Zakladateľ softvérovej firmy Microsoft prišiel na Slovensko už po druhý raz. Nešlo však o pracovnú cestu. Ako informovala televízia JOJ, chcel podporiť svoju najstaršiu dcéru Jennifer Katharine (21), ktorá sa zúčastnila jazdeckých pretekov, a ktorá bola členkou amerického tímu. 

Podľa informácií si filantrop Bill Gates deň v Šamoríne užíval a pôsobil uvoľnene. I napriek jeho obrovskému majetku, ktorý časopis Forbes odhaduje na 86 miliárd dolárov, nemal žiadne celebritné maniere. Pricestoval potichu, bez zbytočných ovácií a aj počas pretekov nemal žiadne výnimočné požiadavky alebo extra správanie. Dokonca so sebou nedoniesol ani ochranku. Keď práve nesúťažila jeho dcéra, tak si Bill vychutnával voľno a čítal si knihu. 

Šamorínsky jazdecký areál patrí k najmodernejším v Európe. Ponúka kapacitu pre viac ako 16-tisíc divákov. Okrem dostihových dráh sa v ňom nachádza aj sedemsto stajní a ak sa niekomu zunujú preteky, môže navštíviť wellness.

Viac o téme: Bill GatesŠamorín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu