Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Toto je vodič auta smrti: Michal (19) unikal ďalej, Tomáš (†17) zaplatil životom

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook.com)

BRATISLAVA – Vyzývali ho, aby zastavil, ale neposlúchol. Michal (19) zo Skýcoviec, ktorý šoféroval auto smrti, je policajtom dobre známy. Má za sebou minulosť plnú opletačiek s policajtmi. Práve kvôli jeho škandalóznej jazde vyhasol úplne zbytočne život Tomáša (17).

Vyzývali ho, aby zastavil

Posádka auta sa stala podľa policajného prezidenta Gašpara rukojemníkom mladíka, ktorý viedol vozidlo bez oprávnenia. Vyzývali ho pritom, aby zastavil a on im podľa prezidenta PZ povedal, aby sa strčili, že to neurobí. Polícii pritom nebol 19-ročný Michal neznámy, trikrát ho už pristihli, že vedie auto bez oprávnenia. Bol aj odsúdený za útok na verejného činiteľa autom. Aj teraz sa bude posudzovať, či okrem jazdy bez vodičského preukazu nespáchal trestný čin, keď údajne vytláčal policajtov z cesty alebo či nespáchal trestný čin neposkytnutia prvej pomoci, dodal Gašpar.

FOTO Toto je vodič
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Na sociálnej sieti má veľa fotiek áut, dokonca takých, kde si fotí alkohol v aute. Matka a babka je zo smrti Tomáša, ktorý sedel na zadnom sedadle, zdrvená.

Na tomto Seate mladíci utekali pred policajtmi.

FOTO Toto je vodič
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Ako došlo k streľbe

Vozidlo dvojčlenná hliadka policajtov z Okresného riaditeľstva Žiar nad Hronom zaregistrovala 0:45 v Žarnovici. Vedeli, že toto auto Seat Ibiza často porušuje predpisy, rozhodli sa preto ho skontrolovať. Nevideli šoféra, mohla tam byť matka mladíka, ktorej auto patrí alebo aj niekto iný. Zaradili sa za vozidlo a zapli svetelno-výstražné znamenie. Auto nezastavilo, naopak riskantným spôsobom predišlo vozidlo a začalo unikať. Už tu mohla nastať čelná zrážka s autom v protismere, uviedol Gašpar.

Za obcou Orovnica vystrelil policajti tri varovné výstrely v intervale cca 30 sekúnd. Po druhom výstrele informoval operačné stredisko o použití zbrane a vozidle, ktoré nechce zastaviť. Následne použil jeden jediný zastavovací výstrel. Strieľal v rýchlosti 120 km za hodinu a počas jazdy vyklonený z okna auta na pravé zadné koleso. Náboj skončil v kufri a strela pravdepodobne preletela do sedadla, kde sedel mladý 17-ročný Tomáš. Gašpar uviedol, že celú vec posúdi znalec z odboru balistiky. Vozidlo napriek tomu, že posádka vedela o streľbe, nezastavilo a pokračovalo v jazde, následne na železničnom priecestí v rýchlosti okolo 120 km/h havarovalo. Policajt, ktorý strieľal, bude ešte dnes podrobený výsluchu. Podľa informácií, ktoré má prezident PZ SR, si chce zobrať potom voľno. Dodal, že aj on po celej udalosti potreboval psychologickú podporu.

FOTO Toto je vodič
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: StreľbaTomášMichal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu