Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Opitá vodička zrazila na ceste do práce cyklistu: Z miesta nehody ušla!

Vodička pod vplyvom zrazila cyklistu. Zobraziť galériu (5)
Vodička pod vplyvom zrazila cyklistu.

TRNAVA - Z prečinov ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy z nedbanlivosti, z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a aj z prečinu neposkytnutia prvej pomoci je podozrivá žena, ktorá zrazila cyklistu. Dopravná nehoda sa stala v nedeľu 4. júna v obci Paderovce v okrese Trnava.

Informáciu o zranenom mužovi dostali policajti v ranných hodinách. Operačný dôstojník ihneď vyslal na miesto najbližšie hliadky z Jaslovských Bohuníc. „Jedna dvojčlenná hliadka zostala na mieste a poskytla zranenému mužovi prvú pomoc. Tretí policajt začal pátrať po vozidle, ktoré malo byť účastníkom nehody. Približne dva kilometre za obcou smerom na Chtelnicu našiel podozrivé auto, pri ktorom stála žena. Tá sa policajtovi vzápätí priznala, že zrazila osobu, no priebeh nehody si nepamätá,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Vodička pod vplyvom zrazila
Zobraziť galériu (5)

Policajt podrobil vodičku krátko pred siedmou hodinou orientačnej dychovej skúške, pri ktorej jej nameral 0,60 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,25 promile. Opakované dychové skúšky mali s časovým odstupom hodnoty 0,59 a 0,57 mg/l. Policajt ženu so súhlasom prokurátora zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia. V zmysle zákona hrozí za uvedené konanie trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Vodička pod vplyvom zrazila
Zobraziť galériu (5)

Podľa Linkešovej išla 41-ročná vodička so svojím autom po obci Paderovce v smere od Jaslovských Bohuníc do práce. V smere jazdy zišla mimo cestu vpravo, kde sa v tom čase nachádzal na chodníku pre cyklistov 44-ročný cyklista z Jaslových Bohuníc. Muž po náraze spadol z bicykla a utrpel ťažké zranenia. Na mieste zasahovali leteckí záchranári z Nitry. „Cyklista utrpel poranenie hlavy, hrudníka, horných aj dolných končatín. Muž bol s polytraumou na umelej pľúcnej ventilácii letecky prevezený na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Fakultnej nemocnice v Nitre,“ informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Viac o téme: NehodaPolíciaTrnavaPaderovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu