Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fico plánuje dovolenku na Záhorí, Harabin sa vrátil zo Sýrie

Štefan Harabin má už dovolenku za sebou. Pred mesiacom sa vrátil z exotickej Sýrie.
Štefan Harabin má už dovolenku za sebou. Pred mesiacom sa vrátil z exotickej Sýrie.

BRATISLAVA - Slovensku počas leta s najväčšou pravdepodobnosťou bezvládie nehrozí. Viacerí politici vrátane premiéra Roberta Fica sa totiž na dlhšie dovolenkovanie nechystajú.

Hoci niektorí politici sa už vytúženého oddychu nevedia dočkať, nájdu sa aj takí, ktorí chcú zostať v úradoch celé prázdniny.

Fico si podľa svojej hovorkyne Silvie Glendovej dopraje kratší oddych pravdepodobne počas vládnych prázdnin koncom júla. Relaxovať sa vraj chystá v Bratislave, či na svojej chalupe v Malých Levároch na Záhorí. Na svoj úrad však ani vtedy nezabudne. "Určite sa nestane, že by týždeň neprišiel do práce," ubezpečovala Glendová.

Bez svojej šéfky určite neostane cez leto ministerstvo práce. "Nie, určite nie, nechystám sa nikam," povedala ministerka Viera Tomanová. Po prijatí nového Zákonníka práce ju totiž cez leto čaká príprava ďalších zákonov vysvetľovala jediná žena vo Ficovom kabinete.

Počas leta sa možno od svojich podriadených nevzdiali ani minister obrany. "Pán minister v súčasnej dobe neuvažuje nad dovolenkou a nie je rozhodnutý, či využije leto na dovolenku," oznámil hovorca ministra Františka Kašického Vladimír Gemela.

Bez dlhšieho dozoru tiež zrejme neostane ani ministerstvo hospodárstva. Minister Ľubomír Jahnátek totiž zatiaľ o dovolenke ešte uvažovať nestihol, či si vôbec nejakú vyberie, zatiaľ nevie. "Priznám sa, najradšej by som ostal doma a vychutnal si troška rodinný dom," zdôveril sa.

Prázdninový oddych zatiaľ nemá podľa svojho hovorcu Michala Jurčiho naplánovaný minister spravodlivosti Štefan Harabin. Ten sa pritom len pred necelým mesiacom vrátil z dovolenky v exotickej Sýrii. Harabin upútal vlani pozornosť krátko po svojom vymenovaní za ministra, keď namiesto rozbehu práce v úrade odišiel s rodinou na plánovanú dovolenku do Chorvátska.

Aspoň v kratšiu dovolenku naopak dúfa hlava štátu Ivan Gašparovič. "Tento rok dúfame a veríme, že pán prezident bude mať čas na dovolenku," povedal jeho hovorca Marek Trubač. Prezident sa podľa neho možno na prelome júla a augusta vyberie k moru do Chorvátska. Minulé leto si dovolenku nedoprial aj pre povinnosti spojené s menovaním novej vlády, dodal Trubač.

Oddych si toto leto naopak chystajú naplno užiť viacerí oslovení poslanci, najbližšia parlamentná schôdza ich totiž čaká až v septembri. "Túžim možno viacej ako kedykoľvek si oddýchnuť. Cítim sa byť veľmi vyčerpaný, pre mňa to bol jeden z najťažších politických a straníckych rokov," povedal nedávno znovuzvolený šéf opozičných kresťanských demokratov Pavol Hrušovský. Hoci dovolenku nemá zatiaľ naplánovanú, prezradil, že časť z nej by rád strávil na Orave a časť v Taliansku.

Relax v kruhu rodiny plánuje aj bývalý šéf diplomacie Eduard Kukan z SDKÚ-DS. "Na dovolenku sa teším ako každý rok. Letnú dovolenku trávim v kruhu rodiny, detí, vnúčat a priateľov," uviedol. Aj keď neprezradil, kam sa tento rok vydá, povedal, že najradšej oddychuje na Slovensku a v južných a západných Čechách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu