Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Správa, ktorá nepoteší, víkend zvratov: Najskôr letné teploty a potom... dramatická zmena!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Vysoké teploty, sálajúce slnko a dobrá nálada. Letnú idylu nám cez víkend zmarí zmena počasia v podobe prechodu studeného frontu. Komu bude v sobotu príliš horúco, toho v nedeľu schladí studená sprcha.

Piatok

Prílev teplého vzduchu od juhu bude pokračovať aj dnes. Piatok bude jasný až polojasný a teplý. Najvyššia denná teplota dosiahne 24 až 29 stupňov Celzia, na horách vo výške 1 500 metrov okolo 15 stupňov Celzia. Viať bude slabý južný, na západe prevažne juhovýchodný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami zrýchli na okolo 12 m/s (45 km/h), informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Odborníci vyvrátili najväčší letný mýtus: Slovensko čelí novej hrozbe, MAPA rizikových oblastí

Správa, ktorá nepoteší, víkend
Zobraziť galériu (4)

Sobota

V sobotu sa bude nad Českom a Rakúskom vlniť studený front, ktorý bude pomaly postupovať ďalej na východ. Deň bude spočiatku jasný až polojasný, neskôr polooblačný až oblačný, s prehánkami a ojedinele aj búrkami. Najnižšia nočná teplota sa vyšplhá na 11 až 6, v južnej polovici západného Slovenska na 16 až 11 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 28, na krajnom západe na okolo 21 stupňov Celzia. Vietor by mal byť prevažne slabý, v priebehu dňa na západnom a východnom Slovensku severný s rýchlosťou 3 až 9 m/s a na juhozápade miestami v nárazoch s intenzitou okolo 15 m/s (10 až 30, 55 km/h). Pri búrkach prechodne zosilnie.

Správa, ktorá nepoteší, víkend
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Nedeľa prinesie polooblačné až oblačné počasie, ale v noci bude vo východnej polovici Slovenska prevládať zmenšená oblačnosť. Rátajte s lokálnymi prehánkami, dažďom a ojedinele aj búrkami. Najnižšia nočná teplota poklesne na 13 až 8 stupňov, v južnej polovici západného Slovenska na okolo 15 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota dosiahne 20 až 25 stupňov Celzia, ale v Žilinskom kraji a Spiši iba okolo 18 stupňov Celzia. Prevažne severný vietor bude viať rýchlosťou 3 až 9 m/s a miestami v nárazoch zosilnie na okolo 15 m/s (10 až 30 km/h, 55 km/h). Na juhu stredného Slovenska by mala byť veternosť len slabá, ale pri búrke môže byť prudšia.

Správa, ktorá nepoteší, víkend
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu