Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veľkonočná predpoveď len pre otužilcov: Studená sprcha a počasie pod psa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Tohtoročná veľkonočná oblievačka by mala byť poriadne studená. Na začiatku jari bude ako na konci zimy. Meteorológovia predpovedajú ochladenie, ktoré môže mnohým šibačom pokaziť sviatočnú náladu. Počasie bude ovplyvňovať studený front.

Začiatok pracovného týždňa priniesol prudkú zmenu počasia. Kým v pondelok ešte teploty vystupovali nad 20 stupňov Celzia a slnko príjemne hrialo, v utorok sme sa zobudili do oblačného rána. Denná teplota sa dnes vyšplhá len na 12 až 17 stupňov Celzia, no na severe bude chladnejšie. V polohách nad 1 100 metrov rátajte aj so snežením. V noci z utorka na stredu klesne teplota len na 2 až -3 stupne Celzia, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Roland (21) si chcel zarybárčiť: Na mori prežil 56-dňové peklo

V stredu bude prevažne polojasno, ale ani slnečné lúče vás veľmi nezohrejú. Popoludní začne oblačnosť pribúdať a denná teplota vystúpi len na 12 až 17 stupňov Celzia. Zelený štvrtok začne neslávne – bude oblačné až zamračené počasie s dennými teplotami od 12 do 17 stupňov Celzia. Na viacerých miestach hrozia zrážky alebo prehánky, vo vyšších polohách dokonca aj sneženie. Deň bude znepríjemňovať západný až severozápadný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), ktorý v nárazoch miestami zosilnie na okolo 15 m/s (55 km/h). Na hrebeňoch hôr si dávajte pozor, meteorológovia varujú pred prudkým až búrlivým vetrom.

Veľkonočná predpoveď len pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Počasie pod psa

Predpoveď počasia na najväčšie kresťanské sviatky nevyzerá práve ružovo. Na základe aktuálnych prognostických modelov by sme počas tohtoročných veľkonočných sviatkov mali očakávať skôr chladnejší, premenlivejší a veterný ráz počasia,“ informoval Topky meteorológ Pavel Matejovič.

Veľkonočné dni by mali podľa SHMÚ priniesť prehánky a dážď, najmä na severe bude citeľne chladno. Ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. Sviatky budú veterné a vo vyšších polohách môže aj nasnežiť. Priemerná denná teplota sa vyšplhá na 12 až 17 stupňov Celzia

Viac o téme: Veľkonočné sviatkyVeľká nocPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu