Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Betlehemské svetlo dorazilo k prezidentovi: Toto si od neho želá Kiska

Andrej Kiska si preberá Betlehemské svetlo od skautov. Zobraziť galériu (2)
Andrej Kiska si preberá Betlehemské svetlo od skautov. (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

POPRAD - Skauti spod Tatier dnes odovzdali Betlehemské svetlo prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi. Po roku ho Kiska opäť prijal na Námestí sv. Egídia v Poprade. Dopoludnia odovzdali slovenskí skauti svetlo pokoja a lásky poľským kolegom, ktorí ho roznesú po celej krajine a poputuje pobaltskými krajinami, cez Rusko až na Sibír.

"Betlehemské svetlo šíri pokoj. Betlehemské svetlo sa šíri po celej našej krajine, prišlo zo Svätej zeme a ja by som si veľmi želal, aby sa s každým jedným zapáleným svetielkom do každej domácnosti dostala láska, porozumenie, ochota odpúšťať, ale aj ochota poprosiť o prepáčenie. To si želám a ďakujem veľmi našim skautom, že robia takú úžasnú prácu a šíria tento pokoj po celej našej krajine," konštatoval prezident. Kiska povedal, že Betlehemské svetlo, ktoré mu dnes darovali skauti spod Tatier, si odnesie domov. "Deti sa už veľmi tešia, pretože som im povedal, že im ho donesiem. Verím, že nám čím dlhšie vydrží, budeme sa o neho starať, aby nám počas celých Vianoc dávalo lásku," poznamenal prezident.

Andrej Kiska si preberá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

Slovensko je plné čiernych dier: Objavte krásy pamiatok, o ktorých ste ani netušili

Betlehemské svetlo, ktoré dnes skauti odovzdali prezidentovi v Poprade, doniesli na Slovensko z Viedne, kam ho prinieslo dieťa svetla. Z Viedne ho prepravili práve pod Tatry, kde ho dopoludnia Slováci odovzdali na svätej omši v podtatranskom meste Svit poľským skautom. V sobotu 17. decembra budú skauti od skorého rána rozvážať svetlo po celom Slovensku a doručia ho do viac ako 330 miest a obcí. Betlehemské svetlo sa dostane aj do obcí, kde nie je vlakové spojenie, aby k nemu mal prístup čo najväčší počet ľudí. Skauti budú rozvážať svetlo až do Štedrého dňa. V nedeľu 18. decembra ho vynesú aj na Lomnický štít, najvyššie položené obývateľné miesto na Slovensku.

Viac o téme: AdventPrezidentAndrej KiskaBetlehemské svetlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu