Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hurá, je tu čas jahôd!

Henrietka Kolníková (7) prišla spolu s rodičmi na oberačku jahôd.
Henrietka Kolníková (7) prišla spolu s rodičmi na oberačku jahôd. (Zdroj: Nový Čas)

ČACHTICE - Slušnú sumu ušetria ľudia, ktorí nelenia a namiesto kupovania jahôd si ich sami nazbierajú. Samozber sa začal na družstve v Čachticiach.

Možnosť získať kilo jahôd za 35 korún využili rodinky s deťmi aj školské exkurzie. Na trhoviskách pritom kilogram jahôd stojí až astronomických 90 korún a v obchodoch je ešte drahší!

„Jahôdky sa tento rok vydarili, aj keď začiatkom mája polovica zmrzla pre ranný mráz,“ povedal Jozef Čarada z čachtického družstva.

„Zber potrvá asi tri týždne. Predávame už aj nazbierané jahody za päťdesiat korún,“ dodal J. Čarada. Samozber potešil aj rodinku Kolníkovcov. „Hlavne deti jahody zbožňujú, preto si ich sem chodievame nazbierať každý rok. Robím z nich vynikajúcu tortu a časť zavarím,“ prezradila Martina Kolníková (28), ktorej pri zbere pomáhali aj deti Henrieta (7) a Filipko (3). Možnosť nazbierať si jahody využili aj študenti vinárskej školy z Modry, ktorí prišli do Čachtíc na exkurziu.

V Trenčianskom kraji môžu ľudia využiť samozber jahôd na niekoľkých miestach. Ceny za kilogram sa pohybujú od 30 do 35 korún. Na trhovisku stoja jahody 80 korún, a v obchodoch dokonca zaplatíte asi za polkilogramový košík 60 korún. V niektorých krajoch však samozber nie je.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu