Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Meteorológovia sľubujú oteplenie, má to však háčik: Predpoveď na víkend stojí za to!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Októbrové teploty sú nezvyčajne nízke a ľudia si opäť kladú otázku, ako to s tým globálnym otepľovaním vlastne je. Aj meteorológovia sa chytajú za hlavu. Toto má byť začiatok jesene?! Pozrite sa, ako bude počasie vyzerať cez víkend.

Piatok

Dnes začne do strednej Európy od juhu prúdiť veľmi teplý vzduch. Piatok by mal byť polojasný, od juhozápadu s postupne pribúdajúcou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota vystúpi na 9 až 14 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne okolo 5 stupňov Celzia, popoludní meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) očakávajú ďalšie otepľovanie. Viať bude prevažne slabý, na západnom Slovensku a postupne miestami aj v Banskobystrickom kraji východný až juhovýchodný vietor rýchlosťou 4 až 10 m/s, v nárazoch na juhozápade až okolo 15 m/s (15 až 35, 55 km/h).

Tipy skúseného cestovateľa: Toto je 6 najkrajších miest na jesennú dovolenku

Meteorológovia sľubujú oteplenie, má
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Prílev teplého vzduchu od juhu do našej oblasti bude vrcholiť. Počas dňa by malo byť polooblačno až oblačno, v nižších polohách ojedinele hmla alebo len nízka oblačnosť. Ojedinele sa môže vyskytovať slabý dážď alebo mrholenie. Najnižšia nočná teplota poklesne na 7 až 2, na juhozápade okolo 9 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 12 až 17 stupňov Celzia. Viať by mal slabý, na západe a cez deň na celom území prevažne juhovýchodný 
vietor do 5 m/s (20 km/h), na západe miestami okolo 7 m/s (25 km/h), v nárazoch dostane miestami rýchlosť okolo 14 m/s (50 km/h).

Meteorológovia sľubujú oteplenie, má
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

V nedeľu meteorológovia očakávajú príchod oklúzneho frontu. Bude zamračené a hmlisto, na viacerých miestach dážď. Najnižšia nočná teplota poklesne na 10 až 5 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota dosiahne 9 až 15 stupňov Celzia a viať bude iba slabý vietor.

Meteorológovia sľubujú oteplenie, má
Zobraziť galériu (4)

 

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu