Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pôjde Hedviga Malinová opäť k psychiatrovi?

Hedviga - z obete sa za pár mesiacov stala obvinená. Zobraziť galériu (3)
Hedviga - z obete sa za pár mesiacov stala obvinená.

NITRA - Hedviga Malinová čelí už niekoľko dní obvineniu, že svoj vlaňajší prepad si vymyslela. Slovensko zas nanovo odráža útoky maďarských politikov, ktorí nadchádzajúci súdny proces so študentkou už vopred vyhlásili za vykonštruovaný.

Do celého prípadu včera opäť vstúpila aj nitrianska polícia, ktorá disponuje novým znaleckým posudkom DNA. Ten dokazuje, že stopy slín na obálke s Malinovej dokladmi, ktorá jej mala prísť poštou, sú v skutočnosti jej. Stále však nie je jasné, kto tu vlastne klame.

Nitrianska polícia získala nový znalecký posudok z odboru DNA, ktorý by mal dokázať, že Hedviga Malinová v osudný august klamala. Ide o stopy na obálke, o ktorej Malinová tvrdila, že jej prišla aj s dokladmi poštou. Tento dôkaz však má potvrdiť, že Malinová obálku zalepila sama.

Podľa informácií Nového Času chce nitrianska polícia navyše nanovo požiadať o psychiatrické posúdenie duševného stavu študentky. Tieto a ostatné dôkazy však prokurátor predloží až na súde.

Advokát Roman Kvasnica na začaté trestné stíhanie Malinovej zareagoval slovami: „Nezákonné, nezákonné, nezákonné. Naďalej neviem, kedy nehovorila pravdu a čoho sa vlastne moja mandantka dopustila.“

Hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček však kontruje: „Hedviga Malinová je obvinená za trestný čin krivej výpovede a krivej prísahy.“ V uznesení o začatí trestného stíhania sa píše, že vlani 25. augusta vo svojich výpovediach pred vyšetrovateľom hovorila nepravdu o skutočnostiach týkajúcich sa lúpežného prepadnutia. Ňou opísaná lúpež sa navyše nikdy nemala stať. „Z uznesenia vyplýva, kedy, kde a čoho sa mala Malinová dopustiť,“ dodal Maček. „Na margo nedoručenia uznesenia pánovi Kvasnicovi musíme podotknúť, že on v tom čase nebol Malinovej právnym zástupcom. Polícia o tom nemala žiadnu vedomosť. Pán Kvasnica zastupoval Malinovú v prvej veci, keď bola poškodená. V druhom prípade vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci, teda bez konkrétnej osoby. Preto bolo obvinenie doručené len obvinenej osobe až po vznesení konkrétneho obvinenia.“

Polícia bude podľa neho s Malinovej advokátom komunikovať až po tom, ako predloží plnú moc na zastupovanie obvinenej v tomto konaní. Advokát Kvasnica sa nám k celej veci vyjadriť odmietol. „S vami nebudem komunikovať,“ dodal. Následne včera podal sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia proti jeho klientke. S médiami naďalej nekomunikuje ani samotná Hedviga Malinová.

Zhoršenie vzťahov


Prípad Hedviga od jej nedávneho obvinenia nanovo zhoršil slovensko-maďarské vzťahy. Proces študentky maďarskej národnosti naďalej podrobne sleduje aj maďarská strana. Štátna televízia uviedla výpovede anonymných Hedviginých spolužiakov, ktorí opäť tvrdili, že Malinovú zbili skíni, lebo telefonovala po maďarsky. Slovenská diplomacia zas vyjadrila znepokojenie nad výzvou maďarských poslancov, ktorí žiadali Slovensko, aby politicky nezasahovalo do Malinovej prípadu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu