Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Trenčiansky hrdlorez: To sa nemalo stať...

Toto je jeho tvár. Tvár Petra, ktorý je obvinený z brutálnej vraždy predavačky Anky Zobraziť galériu (3)
Toto je jeho tvár. Tvár Petra, ktorý je obvinený z brutálnej vraždy predavačky Anky

TRENČÍN - Bledá, strhaná, uplakaná. Taká je tvár Petra Ď. (23), ktorého obvinili z vraždy predavačky Anky J. († 52) z Trenčína. Na Okresný súd v Trenčíne, ktorý včera rozhodol o jeho vzatí do väzby, ho priviedli ozbrojení kukláči.

Chudý mladík mal oblečené tričko a rifle, ruky spútané. Tvár pred fotoaparátom ukrýval, plakal a stále opakoval jednu vetu: „To sa vôbec nemalo stať... Najradšej by som ani nežil.“

Nový Čas zistil, že Peter Ď. niekoľkokrát po čine volal na políciu a tvrdil, že on zavraždil Anku J. „Ťažilo ho svedomie,“ povedal jeho obhajca Vladimír Fraňo. Mladík vraj niekoľkokrát obchádzal okolo obvodného policajného oddelenia, no silu na to, aby sa k vražde priznal, však nenašiel. Nakoniec ho policajti zatkli v práci, keď doviezol tovar do trenčianskej reštaurácie Bašta. Peter sa vzápätí k vražde priznal.

„Je pravda, že pôvodne nešiel vraždiť. Ale okolnosti na mieste činu sa tak vyvŕbili, že sa to inak skončiť nedalo z jeho strany,“ dodal advokát, ktorý tvrdí, že Peter išiel do obchodíka iba so zámerom lúpiť. Lúpež sa však skončila krviprelievaním, pretože Anka mu odmietla vydať peniaze a začali vzájomne zápasiť. Peter Ď. si z osudných chvíľ pamätá takmer všetko do najmenších detailov! Podľa našich informácií išiel dokonca Peter do predajne s tým, že Anke urobí ponuku. Údajne jej navrhol, že pôjde iba o fingovanú lúpež a s lupom sa potom rozdelia fifty-fifty. To čestná žena dôrazne odmietla, preto na ňu čakala bolestivá smrť. „

Možná je aj takáto verzia,“ pripustil advokát obvineného. Podľa neho Peter nemal komplicov, a to, čo sa stalo, ho mrzí. Trojhodinový výsluch preplakal. „Ľútosť prejavuje od samého začiatku. Veľmi ho to mrzí a nevie si vysvetliť, aké pohnútky ho viedli, že sa to takto skončilo. Bol to afekt,“ dodal advokát. Je možné, že v prípade Petra Ď. dôjde k dohode o vine a treste. V takom prípade môže dostať nižší trest, aký mu za čin hrozí teraz, čo je 20 až 25 rokov alebo doživotie. Vražda sa stala v sobotu napoludnie. Vrah predavačku najprv ovalil fľašou po hlave tak silno, až sa rozbila, a potom jej krk dorezal nožom na štepenie stromov, ktorý mal zahnutú čepeľ. Anku J. včera na cintoríne v Hornej Súči pochovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu