Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Črepinami rozbitej fľaše jej podrezal hrdlo

Posledná fotografia Anky († 52) vznikla v jej predajni pred dvomi týždňami. Zobraziť galériu (9)
Posledná fotografia Anky († 52) vznikla v jej predajni pred dvomi týždňami.

TRENČÍN – Ešte pred dvoma týždňami sa Anna J. (52) v trenčianskej predajni s dobrou náladou nechala fotografovať. Včera už pred dverami, kde pracovala, horeli kahance a visel veniec. Na jej pamiatku. Annu v sobotu na pravé poludnie zavraždil brutálny vrah. Schytil jednu z vystavených fliaš alkoholu, ktoré tu Anna predávala, rozbil ju a ostrými črepinami jej nemilosrdne rozrezal hrdlo!

Jeho strašný čin ho zrejme rozrušil natoľko, že pustil do nohavíc. Jeho bundu a pošpinené trenírky našli policajti o niekoľko desiatok metrov ďalej pohodené v kríkoch.

Šialený hrdlorez sa neštítil ničoho. Do trenčianskej predajne vošiel v sobotu približne o dvanástej, tesne pred záverečnou. Neprekážalo mu ani to, že obchodík stojí na mimoriadne frekventovanej ulici. Vrah rozbil fľašu a ostrým sklom podrezal Annu J. takmer od ucha k uchu. Žena s ním bojovala o život, o čom svedčia krvavé stopy po celej dlážke i na žalúziách okien. Údajne sa bránila aj použitím slzného plynu. Jej zápas bol však márny. Podľa záchranárov nemala šancu prežiť zranenia, aké jej spôsobil páchateľ. „Obeť mala veľmi hlboké rezné rany na krku. Pri našom príchode už bola mŕtva,“ povedal záchranár Michal Jurák.

Zrejme posledný, kto videl Annu nažive, bol dôchodca Rudolf Bušo. Podľa jeho slov bol v obchode tesne pred dvanástou. Okrem Anny bol vo vnútri aj podozrivý muž. „Povedal mi, že už je zatvorené,“ tvrdil Bušo. Anna mu však ešte rýchlo zakričala, aby prišiel o pár minút. Keď sa vrátil, nik mu neotváral. Ďalšou svedkyňou je žena, ktorá išla okolo predajne k autobusu. „Videla som, že na vchodových dverách pri zemi niekto krčí žalúzie. Nevenovala som však tomu veľkú pozornosť, myslela som si, že vnútri sa hrajú deti,“ povedala. V tom čase zrejme Anna skrvavenými rukami trhala žalúzie v nádeji, že si jej boj niekto všimne.

Na mieste vraždy sa zhromaždili aj zronení príbuzní nebohej Anny. Podľa svedkov to bol jej manžel, kto zalarmoval políciu. Keď mu žena neotvárala, údajne pozrel dnu oknom a uvidel ju ležať na dlážke v kaluži krvi. Po tomto hroznom objave niekoľko hodín presedel v šoku na obrubníku pri predajni a zúfalo plakal. Podľa rodinných známych si len pred pol rokom s manželkou kúpili starší domček pri Dolnej Súči a túžili ho zrekonštruovať. „Pre rodinu je smrť Anny o to strašnejšia, že iba pred pár mesiacmi pochovali aj jej brata. Zabilo ho auto,“ povedal známy rodiny.

Črepinami rozbitej fľaše jej
Zobraziť galériu (9)

Svedkovia, ozvite sa!


Polícia pátra po mužovi vo veku asi tridsať až tridsaťpäť rokov, ktorý je vysoký približne 170 centimetrov. Oblečenú mal bledohnedú menšestrovú bundu veľkosti M, ktorú nechal spolu s pošpinenými trenírkami od stolice blízko miesta činu. „Obraciame na občanov, ktorí sa v sobotu v čase od dvanástej hodiny na obed do 12.20 pohybovali pri podnikovej predajni Old Herold a videli nejakú podozrivú osobu, nech volajú na číslo 158. Predpokladáme, že páchateľ z miesta vraždy ušiel zadným vchodom na Žabinskej ulici a išiel smerom k železničnej trati a k rieke Váh,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Lenka Bušová. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin vraždy. Páchateľovi hrozí za brutalitu výnimočný trest až dvadsaťpäť rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu