Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Hrdlorez po čine chodil do práce!

Policajti u Petra našli aj časť ulúpených peňazí Zobraziť galériu (3)
Policajti u Petra našli aj časť ulúpených peňazí

TRENČÍN - Policajti zlapali trenčianskeho hrdloreza. Anka J. († 52) nebola náhodná obeť. Trenčan Peter Ď. (23), dnes obvinený z jej vraždy, nebohú predavačku poznal. Neraz sa s ňou priateľsky rozprával. Dovážal jej do predajne tovar. Vyhliadol si ju preto, lebo vedel, kedy bude v obchode sama a bude mať v pokladnici viac peňazí. Za strašný čin mu v prípade dokázania viny hrozí doživotie.

Peter Ď. sa iba pred dvoma mesiacmi zamestnal v istej firme ako dovozca alkoholu. Po dráme chladnokrvne pracoval ďalej, akoby sa nič nestalo. Policajti ho chytili v pondelok pri reštaurácii Bašta v Trenčíne.

„Kolega mu išiel vyplácať peniaze za tovar. Pristúpili k nim traja policajti a povedali mu: ,Nič nevyplácajte!‘ Mužovi dali na ruky putá a odviedli ho preč,“ povedal prevádzkar Juraj. Tvrdí, že Peter Ď. sa nevzpieral. „Zobrali ho, zavolali majiteľovi firmy, aby prišiel po auto a išli preč,“ dodal. Ten tvrdí, že Peter Ď. nebol zákazníkom Bašty. „Chodieval sem pracovne tak raz za týždeň,“ doplnil.

Peter Ď. býval na trenčianskom sídlisku Juh. Susedia o ňom v dobrom nehovoria. „Bol zlý, neposlušný chlapčisko. Bývam na prízemí a vždy, keď šiel okolo, zvonil mi na dvere,“ povedala suseda. Podľa nej sa jeho rodičia rozviedli a asi pred 5 rokmi sa Peter so sestrou a matkou presťahovali o pár ulíc ďalej.

Podľa vyšetrovateľa vrah v sobotu vošiel do predajne pred záverečnou. Anku žiadal, aby mu vydala hotovosť a zaútočil na ňu. Obeť mal najprv ovaliť po hlave fľašou z predajne, potom chytil nôž na štepenie stromov, ktorý si priniesol, a brutálne jej dorezal hrdlo. Anka vykrvácala. Muž ušiel a v kríkoch odhodil bundu aj od výkalov pošpinené trenírky.

Podľa trenčianskej policajnej hovorkyne Lenky Bušovej polícii pomohli ľudia. Sudca má dnes rozhodnúť o návrhu na vzatie obvineného do väzby. Policajti u Petra našli aj časť ulúpených peňazí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu