Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čistky na obrane? Veľká zmena v najväčšej vojenskej nemocnici na Slovensku

ÚVN Ružomberok. Zobraziť galériu (5)
ÚVN Ružomberok. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Od začiatku septembra má Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku prekvapivo nového riaditeľa. Podľa našich informácií sa ním stal doterajší šéf Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici Peter Rendek (45). Na stoličke vystriedal Jozefa Ježíka (49), ktorý zdravotnícke zariadenie viedol od roku 2012 a pôsobí ako poslanec Národnej rady za Smer-SD. Zmena je taká čerstvá, že na ňu ešte nezareagovali ani weby týchto dvoch inštitúcií. Na dôvody zmeny sme sa spýtali vedenia fakultnej nemocnice aj ministerstva obrany.

Nastávajúci rodičia, zbystrite pozornosť: Toto sú najlepšie pôrodnice na Slovensku!

Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku patrí dlhodobo medzi najlepšie slovenské fakultné nemocnice. Prieskum poisťovne Dôvera ju podľa hodnotenia pacientov zaradil za rok 2015 na prvé miesto. Od augusta 2012 ju viedol poslanec za mesto Zvolen a zároveň poslanec parlamentu Jozef Ježík po tom, čo o uvoľnenie z funkcie požiadal predchádzajúci riaditeľ. Po štyroch rokoch však skončilo aj jeho pôsobenie na tomto poste. Vyštudovaný chirurg prenechal kreslo doterajšiemu šéfovi považskobystrickej nemocnice Petrovi Rendekovi.

Na webstránke ÚVN sa ešte ani dnes ráno zmeny vo vedení neprejavili.
Zobraziť galériu (5)
Na webstránke ÚVN sa ešte ani dnes ráno zmeny vo vedení neprejavili.  (Zdroj: uvn.sk)

Rendek v minulosti pôsobil ako zamestnanec spoločnosti zaoberajúcej sa distribúciou liekov. Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja ho do funkcie riaditeľa zvolilo a menovalo vo februári 2011. Jeho úlohou bolo najmä zlepšiť problémovú finančnú situáciu zariadenia, nachádzajúceho sa v strate.

Rovnako aj stránka považskobystrickej nemocnice obsahovala ráno staré informácie.
Zobraziť galériu (5)
Rovnako aj stránka považskobystrickej nemocnice obsahovala ráno staré informácie.  (Zdroj: nemocnicapb.sk)

"Novým riaditeľom Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku sa od 1. septembra 2016 stal Ing. Peter Rendek. Personálna zmena vo funkcii štatutárneho orgánu - riaditeľa príspevkovej organizácie Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – Fakultná nemocnica bola realizovaná v súlade s právnymi predpismi," potvrdila nám Danka Capáková, hovorkyňa ministerstva obrany, ktoré je zriaďovateľom ÚVN Ružomberok. Bližšie dôvody zmeny však ministerstvo neobjasnilo. Vedenie fakultnej nemocnice zatiaľ na našu žiadosť o stanovisko neodpovedalo.

ÚVN Ružomberok
Zobraziť galériu (5)
ÚVN Ružomberok  (Zdroj: Topky.sk)

Zmien však možno bude ešte viac, ako dodala hovorkyňa ministerstva: "Riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok po zanalyzovaní aktuálneho stavu a ekonomickej situácie príspevkovej organizácie, prijme príslušné opatrenia, ktoré sa môžu týkať aj opatrení v personálnej oblasti."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu