Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hrozivé VIDEO súboja kamionistov na D2: Amaterizmus, za ktorý musia pykať!

"Zápas" kamionistov na D2 (Zdroj: Foto: Facebook)

MALACKY - Vskutku zarážajúce video sa podarilo natočiť vodičovi na diaľnici D2. Dvaja kamionisti súperili o cestu. Pozrite si nebezpečnú situáciu zo zápasu dvoch vodičov.

Manéver na diaľnici D2 pri obci Zohor nasnímal vodič idúci za kamiónmi. Kamionista sa usiloval predísť iný kamión, ktorý jazdil v pravom pruhu. Vodič ho ale nechcel pustiť pred seba. Nasledovalo nebezpečné predchádzanie, pričom obaja vodiči išli teste vedľa seba niekoľko sekúnd. V istých momentoch bola situácia vskutku nebezpečná, pretože sa usilovali jeden druhého doslova vytlačiť z cesty, dokonca sa dotýkali spätnými zrkadlami. Obaja vodiči išli tkamer rovnakou rýchlosťou. Jeden 93 km/hod a druhý 95 km/hod.

Názor odborníka

Je potrebné podotknúť, že predchádzanie kamionistov na diaľnici je zo zákona zakázané. Na prejazd môžu používať len pravý jazdný pruh, pričom ich maximálna povolená rýchlosť je 90 km/hod. "V hierarchii profesionálnych vodičov sú kamionisti hneď po vodičoch autobusov na najvyššej úrovni. Mali by sa k sebe správať profesionálne a brať na seba úplný ohľad," myslí si dopravný analytik Ján Bazovský.  


Prečítajte si aj:

EXKLUZÍVNE VIDEO Hrôzostrašná naháňačka v centre Bratislavy: Polícia vs. mercedes, lietali trosky


Polícia už koná

"Uvedený podnet evidujeme, príslušný útvar v pôsobnosti Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ v Bratislave sa vecou bude zaoberať a v súlade so zákonom rozhodne o ďalšom postupe vo veci," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková a vysvetlila, že v prípade, ak vodič vozidla, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 7500 kg, alebo vodič jazdnej súpravy, ktorej najväčšia prípustná hmotnosť presahuje 7500 kg predchádzal pri jazde po diaľnici iné vozidlo, porušil ustanovenie zákona o cestnej premávke, čím sa dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky závažným spôsobom, za ktorý je možné uložiť pokutu od 60 do 300 eur a zákaz činnosti do dvoch rokov. 

Video "zápasu" dvoch kamiónov sa už šíri sociálnou sieťou. 

Viac o téme: KamiónyMalackyD2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu