Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Policajná naháňačka pri Trnave skončila hororom: Muži zákona začali páliť, trafili tínedžerky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Trnavskí policajti mali v noci plné ruky práce. Museli zasahovať voči agresívne jazdiacemu vodičovi, ktorý ohrozoval okrem seba, ďalšie osoby v aute, policajtov a ostatných účastníkov cestnej premávky.

Podľa slov trnavskej krajskej hovorkyne Martiny Kredatusovej "hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovala o 1.10 h na Saleziánskej ulici v Trnave Fiat Brava, ktorý jazdil podozrivým spôsobom a prudko zrýchľoval."
 
Príslušníci polície sa snažili auto zastaviť, vodič na opakované výzvy nereagoval. Keď auto na malú chvíľu spomalilo, policajt chcel vykonať kontrolu. "Vodič sa v aute uzamkol, zatvoril okná a prudko vyrazil proti policajtovi, ktorý musel odskočiť, aby ho nezrazil. Policajt vytiahol zbraň a raz vystrelil do ľavého zadného nárazníka," opísala situáciu hovorkyňa. Naháňačka a výzvy na zastavenie pokračovali bez úspechu. Polícia tak bola nútená použiť varovné výstrely a výstrely smerujúce do zadnej pneumatiky auta. Auto po opakovaných výstreloch zastalo v obci Madunice. Až po tom, ako bol vodič spacifikovaný vyšlo najavo, že išlo o ženu. "Žena mala krátky účes s dohora vyčesaným 'kohútom'. Z výzoru počas prenasledovania v tme usudzovali, že ide o muža," uviedla Kredatusová. 
 
 
V aute sa okrem vodičky nachádzali aj ďalšie tri osoby. Išlo o tri mladé ženy. Počas policajného zákroku prišlo k vážnym zraneniam vodičky (21), ktorá utrpela strelné poranenia hrudníka a ucha. "Ďalšia, 16-ročná N. z Trnavy mala strelné poranenie ramena, 19-ročná spolujazdkyňa z Majcichova a 17-ročná J. z Trnavy neutrpeli zranenie," dodala hovorkyňa. Vodička skončila so zraneniami na jednotke intenzívnej starostlivosti v trnavskej nemocnici. Druhé zranené dievča bolo prevezené do Detskej fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch, uviedol web tvnoviny.sk 
 
Pri prehliadke auta boli zaistené stopy po omamných látkach a existuje podozrenie, že práve vodička mala byť pod ich vplyvom. To, že polícia použila spomenuté donucovacie prostriedky nadriadený vyhodnotil ako zákonné. "Policajti použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto. Na aute bolo použité evidenčné číslo, ktoré je pridelené úplne inému vozidlu," dodala Kredatusová.  
 

V tejto chvíli prebieha vyhodnocovanie služobného zákroku, vedenie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave nariadilo kontrolu. Súbežne prebieha aj prešetrovanie inšpekčnou službou Ministerstva vnútra SR. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa.

Viac o téme: StreľbaNaháňačkaZraneniaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu