Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V parlamente sa rodí ďalšie prekvapenie: FOTO Poslankyňa ukázala bruško, čaká dievčatko

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V parlamente sa rodí ďalšie prekvapenie. Od nového roka pribudne v poslaneckých laviciach nová mamička. Iba nedávno pritom urobila a jedno radikálne rozhodnutie a turbulentné obdobie bude pokračovať. Budeme ju vídať v parlamente s malým bábätkom?

Katarína Cséfalvayová (31) patrí k najmladším poslankyniam v parlamente. Onedlho privedie na svet svojho prvého potomka. Ako prezradila pre Topky veľmi sa na dcérku teší. "Cítim sa výborne. Som v piatom mesiaci tehotenstva," povedala Cséfalvayová. Bábätko by malo prísť na prelome rokov.

Poslankyňa sa nijako špeciálne nepripravuje, až na jednu vec. "Zatiaľ sa nejako špeciálne nepripravujem, akurát trošu viac dbám na zdravú životosprávu a čítam knižky o tehotenstve o bábätkách, "mamičkovským" internetovým portálom v tomto veľmi neverím," zverila sa nám. "Pomaličky už začínam pokukovať aj po kočíkoch a dupačkách, no myslím, že to má ešte čas."

Bruško už nezakryje
Zobraziť galériu (5)
Bruško už nezakryje  (Zdroj: SITA, Ján Zemiar)

Od nového roku bude musieť plniť dvojrolu matky a poslankyne - ako to zvládne? "Verím, že sa bude dať skĺbiť práca poslankyne so starostlivosťou o bábätko, dúfam, že si vytvoríme režim, pri ktorom nebude nič chýbať ani dcérke, aj si budem môcť zodpovedne plniť úlohy vyplývajúce z mandátu," myslí si Cséfalvayová s tým, že budeme ju vidieť s dieťatkom aj v parlamente. "Predpokladám, že ma občas v parlamente uvidíte aj s dieťatkom," tvrdí s úsmevom.

Katarína Cséfalvayová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Ako nám prezradila, s partnerom ešte svadbu neplánujú, prvoradé je dieťatko. "S partnerom sme si povedali, že svadbu zatiaľ odložíme, chceme si naplno vychutnať chvíle očakávania a prípravy na narodenie dcérky." O mene dcérky ešte nechce hovoriť, keďže s partnerom zatiaľ nemajú jasno. "Meno, keďže ešte nie sme definitívne rozhodnutí, si zatiaľ nechám pre seba," zakončila tajomne poslankyňa.

Okrem Cséfalvayovej v parlamente čaká potomka aj ďalšia poslankyňa, podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová. Okrem nich sa pred zhruba trištvrte rokom narodilo bábätko aj nezaradenej poslankyni Simone Petrík.

Simona Petrík
Zobraziť galériu (5)
Simona Petrík  (Zdroj: SITA)

Cséfalvayová patrí k pätici poslancov spolu s Andrejom Hrnčiarom, Martinom Fedorom, Igorom Janckulíkom a Eduardom Adamčíkom, ktorí opustili koaličnú stranu Sieť. Sieť má po odchode pätice poslancov v parlamente už len dvoch zákonodarcov Radoslava Procházku a Alenu Bašistovú. Poslanecký klub nemá. Procházka navyše možno v parlamente nezostane. Môže sa totiž stať dodatočným sudcom Všeobecného súdu EÚ v Luxemburgu.

Viac o téme: DieťaPoslankyňaSieťKatarína Cséfalvayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu