Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Rodinný výlet sa zmenil na tragédiu: Otec našiel Lukáša (†18) v tráve, smrť ostáva záhadou

Lukášova smrť ostáva záhadou Zobraziť galériu (4)
Lukášova smrť ostáva záhadou (Zdroj: Foto: archív, Facebook)

DETVIANSKA HUTA - Nepredstaviteľný šok čakal otca, keď sa v nedeľu ráno vybral hľadať svojho syna. Ten sa v noci nevrátil zo zábavy domov. Našiel ho zraneného ležať v tráve. Lukáš (†18) v nemocnici vydýchol naposledy. Čo sa v osudnú noc stalo, ostáva záhadou.

Rodina zo Zvolena trávila víkend v Detvianskej Hute. V sobotu večer sa boli rodičia so synom v dedine spoločne zabávať pri guláši. Rodičia v noci odišli, ich 18-ročný syn Lukáš ešte ostal na mieste. Späť do chaty sa ale nevrátil. V nedeľu ráno preto začali rodičia tušiť, že niečo nie je v poriadku. Otec sa vybral syna hľadať. Čakal ho ale veľký šok. Lukáša našiel ležať na tráve medzi kultúrnym domom a betónovým chodníkom s poranenou hlavou. Okamžite zalarmoval záchranárov. "18-ročného mladého muža sme s poruchou vedomia a vnútrolebkovým poranením transportovali letecky do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.


Prečítajte si aj:

Víkend poznačili tragédie: Smrť nevinného anjelika, vražda, smrteľná nehoda a jubilejný beh


Ako potvrdila hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová, Lukáš, žiaľ,v nemocnici v pondelok okolo desiatej hodine dopoludnia vydýchol naposledy. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. V prípade bola nariadená pitva, čakáme na jej výsledky," doplnila policajná hovorkyňa.  

Rodinný výlet sa zmenil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: archív, Facebook)

Rodinný výlet sa zmenil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: archív, Facebook)

Rodinný výlet sa zmenil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: archív, Facebook)

Na sociálnej sieti sa už objavujú srdcervúce odkazy Lukášovi do neba. "Môj najväčší kráľ, budeš mi veľmi chýbať, nikdy na teba nezabudnem, odpočívaj v pokoji," napísal Martin. Nebohý Lukáš bol študentom Strednej zdravotníckej školy v Banskej Bystrici. Medzi kamarátmi bol veľmi obľúbený. Rodina, priatelia a známi sa z obrovského nešťastia nedokážu spamätať. 

Zatiaľ nie je známe, ako došlo k Lukášovmu smrteľnému zraneniu. Do úvahy pripadá, že na neho niekto zaútočil, ale aj to, že nešťastne spadol. Pri tragédii zohral pravdepodobne dôležitú úlohu aj alkohol. 

Viac o téme: TragédiaNešťastieMladíkBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu