Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Stanislav (†55) bol opitý: Osudové zrýchlenie s prívesným vozíkom, náraz do svahu a smrť!

Tragédia pri Trstíne Zobraziť galériu (5)
Tragédia pri Trstíne (Zdroj: Foto: polícia)

TRSTÍN - Tragédia sa stala včera večer pri Trstíne v Trnavskom kraji. Stanislav, ktorý za sebou ťahal prívesný vozík, nezvládol riadenie a narazil do svahu pri ceste. Podľa najnovších policajných informácií mal nebohý muž poriadne pod parou.

"Polícia dostala predbežnú lekársku správu, z ktorej vyplynulo, že vodič mal v krvi 1,92 promile alkoholu," uviedla hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová. 

Tragédia sa stala v nedeľu okolo pol ôsmej večer na ceste prvej triedy na Bielej Hore, medzi obcami Jablonica a Trstín. Stanislav (†55) z Miloslavova v okrese Senec na Land Roveri s najväčšou pravdepodobnosťou jazdil príliš rýchlo. "Na horskom priechode s množstvom zákrut vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu a tiež povahe vozovky. Autom prešiel do protismeru a následne mimo cestu vľavo, kde narazil do svahu. Tu sa auto prevrátilo cez strechu a napokon zostalo stáť na kolesách," informovala policajná hovorkyňa. 

FOTO Stanislav (†55) bol
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Stanislav (†55) bol
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Na miesto dorazili do niekoľkých minút od ohlásenia privolaní záchranári a hasiči. "Pri dopravnej nehode utrpela jedna osoba zranenia nezlúčiteľné so životom. Hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia. Cesta bola uzavretá v oboch smeroch," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Vodič, žiaľ, utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom. Polícia sa prípadom zaoberá, nariadená bola pitva na zistenie prípadného požitia alkoholu. 

FOTO Stanislav (†55) bol
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Polícia pripomína, že vodič je povinný rýchlosť jazdy prispôsobiť všetkým okolnostiam, ktoré možno predvídať a je povinný jazdiť len primeranou rýchlosťou. Zvlášť jazdu treba prispôsobiť kľukatej ceste s množstvom zákrut. Horský priechod Biela Hora vyskúšal už zručnosti nejedného vodiča, a preto netreba túto cestu podceňovať, ale radšej po nej jazdiť opatrne. Tu viacnásobne platí „pomaly ďalej zájdeš“. 

Viac o téme: NehodaTragédiaTrstín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu