Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dramatické nehody českých autobusov v zahraničí: Deti vybiehali z horiaceho vraku

Požiar autobusu v Rakúsku Zobraziť galériu (2)
Požiar autobusu v Rakúsku (Zdroj: Foto: Feuerwehr Altenmarkt)

BRATISLAVA - Naši západní susedia sa zobudili do krušného rána. Zo zahraničia dostali desivé správy. Na nemeckej diaľnici havaroval český autobus. V strednom Rakúsku vyhorel iný český autobus, v ktorom sa viezli deti. Našťastie, nikomu sa nič vážne nestalo.

Český autobus, ktorý viezol školákov, vyhorel v utorok popoludní pri obci Altenmarkt bei St. Gallen v strednom Rakúsku. Pri požiari nebol, našťastie, nikto z cestujúcich zranený, uviedol dnes rakúsky server KleineZeitung.at. Autobus bol na spiatočnej ceste do Česka z vodáckeho zájazdu v údolí rieky Salza, keď náhle začal z motorového priestoru stúpať dym, uviedla miestna polícia. Vodič okamžite zastavil a pokúsil sa príručným hasiacim prístrojom oheň uhasiť, zatiaľ čo 21 cestujúcich, z toho 16 detí, muselo utiecť z horiaceho vozidla.

Na miesto požiaru dorazilo 60 hasičov z priľahlých obcí, ktorým sa nakoniec podarilo dostať plamene pod kontrolu. Autobus však úplne vyhorel. Podľa hasičov sa však podarilo cestujúcim zachrániť väčšinu svojej batožiny.

Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe. Hasiči z Altenmarkt však uviedli, že oheň mohol spôsobiť ešte väčšie škody, keby sa cestujúcim nepodarilo včas z vozidla vytiahnuť dve fľaše so stlačeným plynom, ktoré mali vodáci so sebou a ktoré mohli vybuchnúť, keby sa k nim dostali plamene.
Cestujúcim zaistil po požiari prístrešie rakúsky Červený kríž, než sa podarilo na miesto dopraviť náhradný autobus z Česka, ktorým sa mohli školáci vrátiť domov.

Dramatické nehody českých autobusov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Feuerwehr Altenmarkt)

Ďalší český autobus havaroval v Nemecku

Jedenásť ľudí utrpelo zranenia pri nehode českého autobusu, ktorý v noci na dnes narazil do stojaceho vozidla na diaľnici A2 neďaleko Dortmundu. V tlačovej správe to uviedla nemecká polícia. Podľa serveru denníka Bild patril havarovaný autobus spoločnosti Eurolines a bol na ceste z Londýna do Berlína.

Nehoda sa stala v noci o 2:50 SELČ. Štyridsaťročný český vodič z doposiaľ neznámych príčin narazil s autobusom do sprievodného vozidla transportéra prevážajúceho nadmerný náklad, ktoré bolo odstavené na okraji diaľnice. Sila nárazu poškodila prednú a pravú časť autobusu a odmrštila sprievodné auto, ktoré narazilo do transportéra.

V autobuse cestovalo 53 ľudí, z toho tri deti. Pri náraze bolo desať dospelých cestujúcich spoločne s vodičom autobusu ľahko zranených, utrpeli predovšetkým rezné rany a pomliaždeniny. Sprievodné vozidlo transportéra bolo v čase zrážky neobsadené a aj vodič transportéra vyviazol bez zranení.
Polícia odhaduje celkové škody spôsobené nehodou na 750.000 eur. Diaľnica A2, ktorá je významnou spojnicou Berlína s Porúrím, bola po havárii úplne uzavretá, po 6:45 hodine sa podarilo prevádzku na nej obnoviť.

Viac o téme: NehodaAutobusNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu