Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Turista si chcel spraviť parádnu fotku dávneho mesta: V Machu Picchu ho našli mŕtveho

Machu Picchu
Machu Picchu (Zdroj: TASR)

LIMA - V Peru zahynul pri obdivovaní krás dávneho mesta Inkov Machu Picchu nemecký turista, ktorý sa snažil o čo najkrajšiu fotografiu. Podľa peruánskeho denníka El Comercio stratil muž (51) rovnováhu, keď ho iný turista pred pár týždňami pri prahu priepasti.

Podľa peruánskych úradov Oliver Park zomrel kvôli vlastnej neopatrnosti, pretože pravdepodobne prenikol do zóny, kam majú turisti prístup zakázaný práve z dôvodu bezpečnosti. Záchranári našli telo už bez známok života o štvrtej poobede miestneho času.

Komplex terás a chrámov Machu Picchu leží asi sto kilometrov od niekdajšieho hlavného mesta ríše Inkov Cuzka v nadmorskej výške asi 2400 metrov nad kaňonom rieky Urubamba. Mesto schádzajúce z horského sedla na zelené vrchy peruánskych Ánd nechal postaviť v polovici 15. storočia inkský panovník Pachacútec Yupanqui.

Zvyšky mesta, ktoré bolo postavené z presne opracovaných kvádrov bez spojiva, sú od roku 1983 zapísané na zozname svetovo chránených pamiatok UNESCO. Patrí k najznámejším turistickým atrakciám (počet návštevníkov ale vláda obmedzila na 1800 denne) a pred niekoľkými rokmi ho v medzinárodnej ankete ľudia zaradili na zoznam siedmich nových divov sveta.

Viac o téme: SmrťTuristaNemeckoMachu Picchu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu