Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Cyklodoprava na Slovensku už roky viazne: Kompetentní sľubujú zmenu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po troch rokoch od schválenia vládneho dokumentu „Národná stratégia rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky v Slovenskej republike“, sa včera v priestoroch Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR konal odborný workshop s názvom „Ako odbrzdiť cyklostratégiu“.

Workshop inicioval poradca ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kapitulík. Zástupcovia občianskych združení zaoberajúcich sa cyklistickou dopravou, samospráv, vyšších územných celkov, výskumných ústavov, ako aj predstavitelia štátnej správy, spolupracujúci pri implementácii jednotlivých opatrení Cyklostratégie, jasne pomenovali na stretnutí zásadné okruhy problémov, ktoré je potrebné aktuálne riešiť v záujme rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky na Slovensku s cieľom dosiahnuť do roku 2020 10-percentný podiel cyklistickej dopravy na celkovej deľbe dopravnej práce.

Nasledujte Sagana a vydajte sa za vašim snom. Spoznajte Európu priamo z bicykla

Zvyšujúci sa záujem cyklistickej verejnosti prezentovaný aj v nedávno skončenej kampani Do práce na bicykli 2016 zaväzuje všetkých kompetentných konať v záujme rýchlejšieho rozvoja cyklistickej dopravy ako štandardného druhu dopravy, predovšetkým v oblasti budovania bezpečných cyklistických komunikácií, ako aj posilnenia cykloturistiky ako významnej časti cestovného ruchu.

Ako povedal v závere podujatia Martin Kapitulík: „Námety z dnešného stretnutia rozhodne neskončia v šuplíku a vo veľmi blízkej dobe sa nimi budeme konkrétne zaoberať s cieľom konečne odbrzdiť našu cyklostratégiu a dodať pestrému cyklistickému peletónu zrýchlenie“.

Viac o téme: Cyklistika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu