Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zvrat v prípade vraždy britského milionára: Modelka Mária Kukučová sa môže tešiť

Mária Kukučová na súde Zobraziť galériu (4)
Mária Kukučová na súde (Zdroj: Profimedia)

MALAGA - Pred tromi rokmi otriasla celým svetom šokujúca udalosť. Vo vile na španielskom pobreží sa strhla dráma ako z akčného filmu. Slovenka Mária Kukučová vystrelila na svojho bývalého milenca britského miliardára Andrewa Busha (†48). Klenotník spadol k zemi mŕtvy. Rozbehlo sa intenzívne vyšetrovanie, na ktorého konci poslal súd v Malage slovenskú modelku do väzenia na 15 rokov. Najvyšší súd žene teraz znížil trest, ktorý si odpykáva v španielskej Granade.

Najvyšší súd v Andalúzii znížil trest slovenskej modelke Márii Kukučová za vraždu expriateľa, britského milionára, ktorá sa odohrala v jeho vile v letovisku Estepona ešte v apríli 2014. Pôvodne bola odsúdená na 15 rokov väzenia. Modelka sa voči rozsudku odvolala a najnovšie ju najvyšší súd čiastočne zbavil viny zo zločinu vraždy a vlámania sa.

Najprv dostala Kukučová trest vo výmere šesť mesiacov za vlámanie, tento ale súd zrušil, pretože uznal, že do vily sa nevlámala, ale odomkla si kľúčom, ktorý jej po rozchode s milencom ostal. 

MAria Kukučová a nebohý Andrew Bush
Zobraziť galériu (4)
MAria Kukučová a nebohý Andrew Bush  (Zdroj: YouTube)

Ako informuje laopiniondemalaga.es, v rozsudku najvyššieho súdu stojí, že ako poľahčujúcu okolnosť pri trestnom čine vraždy zobral do úvahy priznanie a emocionálny stav, ako je uvedené v prvom rozhodnutí. Teraz jej uložili trest 13 rokov a deväť mesiacov.

Mária Kukučová počas súdneho pojednávania v roku 2016
Zobraziť galériu (4)
Mária Kukučová počas súdneho pojednávania v roku 2016  (Zdroj: Foto: Profimedia)

Mária Kukučová chodila s britským miliardárom Adrewom Bushom dva a pol roka, keď sa v novembri 2013 rozišli. Klenotník si našiel novú priateľku, s ktorou v osudný deň v apríli 2014 prišiel do svojej vily na španielskom pobreží v Costa del Sol. Ruska Maria Korotaeva ostala v aute, pokým Andrew vošiel do luxusného sídla. Tam ho čakala Slovenka. Medzi bývalými milencami sa strhla hádka a padli tri výstrely. Modelka potom nasadla do pristaveného auta a odišla. Po pár dňoch dorazila na Slovensko, kde sa sama prihlásila na polícii v Novom Meste nad Váhom. Uviedla, že konala v sebaobrane po tom, čo na ňu bývalý priateľ vytiahol zbraň.    

Ruska Maria Korotaeva
Zobraziť galériu (4)
Ruska Maria Korotaeva  (Zdroj: FB)

Andrew na následky strelného zranenia zomrel na mieste. Súd považuje za preukázané, že modelka konala "hnaná vášňou udžať si s mužom vzťah".

Dcéra mŕtveho milionára Ellie požadovala pre Kukučovú trest až vo výške 22 rokov. Odvolací súd nariadil slovenskej modelke vyplatiť Bushovej dcére ujmu vo výške 122 000 libier (139 352 eur) a jeho sestre Rachel (45) 30 500 libier (34 838 eur). V prípade, že si Kukučová odsedí celý trest, na slobodu vyjde v roku 2028. Do úvahy pripadá fakt, že z väzenia sa môže dostať o niečo skôr na podmienečné prepustenie. 

Viac o téme: ModelkaVraždaTrestMária Kukučová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu