Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poníženie neonacistu, z Kotlebu užitočný idiot? Rusi mu naložili, on im vzdáva úctu!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Gól do vlastnej brány. Ktovie, či by sa takému privítaniu tešil v Rusku. Marian Kotleba víta ruskú návštevu s otvorenou náručou. Tí mu na oplátku až takú náklonnosť neprejavujú. Po voľbách o ňom napísali, že je neonacista a extrémista.

Predseda Banskobystrického kraja a poslanec parlamentu Marian Kotleba opäť "zaujal". V čase príchodu motorkárskeho gangu Noční vlci na Slovensko vyvesil na svoj župný úrad vlajku Ruska. Týmto symbolickým aktom ich chcel zrejme privítať. Na niektorých členov motorkárov sú pritom uvalené sankcie. Podľa Roberta Kaliňáka dotknutí motorkári zostali doma. "Mám pocit, že sa o to z nich veľká časť ani neusilovala. Hlavná časť zostala doma," dodal.

Poníženie neonacistu, z Kotlebu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Rusko je hrozba

Podstatu problému spočíva v tom, že Kotleba takýmito činmi robí záslužnú činnosť a propagáciu Putinovmu Rusku. Inými slovami, robí zo seba "užitočného idiota". Tomu Rusku, ktoré viacerí analytici a vojenskí predstavitelia NATO odsúdili za jeho činnosť najmä na východe Ukrajiny. Aj nový veliteľ amerických síl v Európe Curtis Scaparrotti. "Ožívajúce Rusko a jeho agresívne správanie na Kryme, Donbase a v Južnom Osetsku spochybňuje medzinárodné normy," vyhlásil Scaparrotti.

Poníženie neonacistu, z Kotlebu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

V Rusku je za neonacistu

Kotlebu pritom hanlivo označila aj ruská propagandistická televíza RT (Russia Today). Deň po parlamentných voľbách o banskobystrickom županovi napísala, že jeho strana je neonacistická a extrémistická, je vyslovene proti EÚ a NATO považuje za teroristickú organizáciu.

Poníženie neonacistu, z Kotlebu
Zobraziť galériu (7)

SNP považuje za puč

Minulý rok na výročie Slovenského národného povstania vyvesil na Úrad čiernu zástavu. Kotleba si pravdepodobne myslí, že udalosť, kedy Slováci po prvý raz povstali so zbraňou v ruke proti totalitnému režimu, iniciovali banditi. Vyjadril tak smútok namiesto toho, aby si pamiatku povstalcov uctil.

Čierne vlajky na Úrade BBSK
Zobraziť galériu (7)
Čierne vlajky na Úrade BBSK

Stopli mu eurofondy

Politika banskobystrikcého župana má však aj svoje následky. Kvôli rodinkárstvu na úrade mu stopli eurofondy. Doplatili na to najmä sociálne podniky v kraji. A nielen tie. Župana prišli presviedčať na schôdzu krajského parlamentu aj starostovia z rimavskosobotského okresu, aby im vyčlenil prostriedky na opravu ciest. Ako sa jeden z nich vyjadril, keby peniaze z EÚ nestopli, možno by bolo aj na cesty.

Poníženie neonacistu, z Kotlebu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

O tom, čo sú Noční vlci zač, svedčí aj video, na ktorom ich líder spochybňuje pakt Hitlera so Stalinom. Ich líder a dobrý kamarát Vladimira Putina Aleksander Zaldostanov sa taktiež rozčúlil, prečo ich nechceli pustiť do Poľska. pozrite si video.

Členovia ruského motorkárskeho klubu Noční vlci v rámci svojej cesty do Berlína opäť zavítajú na Slovensko. Na sociálnych sieťach zverejnili motorkári plán cesty, podľa ktorého mali v stredu o 10:30 naplánované kladenie vencov na bratislavskom Slavíne. Následne podľa plánu vyrazili na cestu na východné Slovensko, kde položili vence pri pamätníku na Dukle a vo Svidníku. Vo štvrtok 5. mája prišli do Banskej Bystrice, kde mali naplánované kladenie vencov a tiež návštevu Múzea SNP.

Navštívili aj pamätník na Jankovom vŕšku a múzeum Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci. V piatok, teda dnes, sa majú podľa plánu vrátiť do Bratislavy, kde majú o 11:00 naplánovanú návštevu veľvyslanectva Ruskej federácie.

Viac o téme: BBSKMarian KotlebaNoční vlci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu