Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Súd s krajským predsedom Kotlebovej strany: Zabite toho negra, kričal pri útoku na cudzinca!

Andrej Medvecký
Andrej Medvecký (Zdroj: Facebook/Andrej Medvecký)

NÁMESTOVO - Na Okresnom súde v Námestove dnes pokračuje hlavné pojednávanie so žilinským krajským predsedom strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko Andrejom Medveckým. Spolu s bratrancom Jozefom M. sú obžalovaní z výtržníctva a ublíženia na zdraví. V novembri 2014 sa podľa obžaloby dopustili rasovo motivovaného útoku na občana Dominikánskej republiky. Incident sa stal pred podnikom Imperia v Námestove.

Podľa očitých svedkov práve Andrej Medvecký inicioval napadnutie Lennyho Cruza. Po výkrikoch: „Zabite toho negra, nemá tu čo robiť, toto je tvoj koniec!“ si naňho kľakol a bil ho päsťami. Zároveň Jozef M. kopal Lennyho do brucha a hlavy. Lenny Cruz sa po tejto bitke musel liečiť 30 dní a ako uviedol, prišiel aj o prácu v Rakúsku. Obžalovaní Andrej aj Jozef M. tvrdia, že žiadna bitka nebola a sú nevinní.

Zbitý Lenny Cruz žiada za ujmu na zdraví odškodné 10-tisíc eur. Pochádza z Dominikánskej republiky a pracuje a žije v Rakúsku so Slovenkou z Hornej Oravy. V Suchej Hore boli v novembri 2014 navštíviť rodičov partnerky a v Námestove sa boli zabaviť na diskotéke. 

Žilinský krajský predseda a člen predsedníctva strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko Andrej Medvecký bol v marcových parlamentných voľbách zvolený do Národnej rady SR, po medializácii súdneho procesu sa však mandátu vzdal. Dnešné pojednávanie sa začne o 12:00 a očakáva sa aj vynesenie rozsudku.

Za výtržníctvo a ublíženie na zdraví hrozia obžalovaným jeden až tri roky väzenia. Andrej Medvecký je aktuálne v podmienke. Vlani v marci bol právoplatne odsúdený za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Za alkohol za volantom dostal šesť mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. 

Dnešné pojednávanie s Andrejom Medveckým zo strany Kotleba - ĽSNS zrušili

Okresný súd v Námestove zrušil dnešný termín hlavného pojednávania s Andrejom Medveckým, ktorého v marcových parlamentných voľbách (5.3.) zvolili občania Slovenskej republiky do Národnej rady SR. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa. "Termín dnešného pojednávania bol zrušený. Dôvodom je školenie sudcu," vysvetlil.

Viac o téme: NámestovoAndrej MedveckýKotleba - Ľudová strana Naše SlovenskoLenny Cruz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu