Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Topky pomohli spravodlivosti: Nemocnica po článku priznala dlh, firma dostala svoje peniaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Po dlhých peripetiách a márnom čakaní si môže slovenská firma Armaturex konečne vydýchnuť. Vďaka článku na Topkách sa opäť podarilo dokázať, že aj spravodlivosti treba niekedy podať pomocnú ruku.

Vaše tipy

„Chcel by som vám touto cestou poďakovať za uverejnenie článku na Topkách, dosiahol som cieľ, dostali sme úhradu v plnej výške vrátane penále,“ poďakovala sa našej redakcii firma Armaturex, ktorej Univerzitná nemocnica Bratislava niekoľko mesiacov dlhovala peniaze a firma sa ich nevedela dožiadať.

Nemocnica v rámci zákonnej 60-dňovej lehoty Armaturexu nevyplatila faktúru vo výške 15-tisíc eur a čiastočný úspech v podobe dvoch tretín splateného dlhu sa objavil až po viacerých medializáciách prípadu. Medzičasom však ubehlo viac ako pol roka.

Poslednou bodkou bola medializácia na portáli Topky, po ktorej sa nemocnica spamätala a zvyšný dlh vo výške zhruba 5000-tisíc eur firme vyplatila napriek tomu, že ho námestník UNB spočiatku otvorene nepriznal. Ako trpko poznamenala firma, ktorá sa spravodlivosti dočkala až po dlhom čakaní, niekedy sa dá „boj s aroganciou moci a neporiadkom“ vyhrať len spôsobom, ktorý druhú stranu zobudí.

Viac o téme: DlhZdravotníctvoUNBArmaturex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu