Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Meteorológovia majú dobré správy: Pozrite sa, ako privítame najkrajší mesiac roka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA – Po nepríjemnom ochladení sa počasie opäť začne dostávať do jarnej formy. Na víkend si preto naplánujte detoxikáciu organizmu v podobe slnečných lúčov a čerstvého vzduchu.

Piatok

Od západu začne do strednej Európy prúdiť teplejší vzduch. Piatok bude jasný až polooblačný, na východe prevažne oblačný, ojedinele so slabým dažďom. Najvyššia denná teplota dosiahne 14 až 18, na Orave, Liptove a Spiši okolo 12 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov vystúpi na okolo 4 stupne Celzia. Viať bude slabý, na východe prevažne severný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Skoré dovolenky v ohrození: Meteorológovia ukázali veľkú predpoveď na začiatok leta

Meteorológovia majú dobré správy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Sobota

Sobota by podľa meteorológov mala byť jasná až polojasná, na východe miestami so zväčšenou oblačnosťou a miestami, najmä v noci, hrozí dážď alebo prehánky. Najnižšia nočná teplota poklesne na 3 až -2 stupne, na východe väčšinou okolo 5 stupňov Celzia. Prízemný mráz sa bude vyskytovať aj v nížinách. Najvyššia denná teplota dosiahne 15 až 20, na Orave, Liptove a východe okolo 13 stupňov Celzia. Vietor bude slabý, na východe severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Nedeľa

Posledný víkendový deň by mal byť jasný až polojasný. Od juhozápadu však bude pribúdať oblačnosť a ojedinele sa objavia aj slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota klesne na 6 až 1 stupeň Celzia, v dolinách miestami očakávajte slabý mráz. Najvyššia denná teplota vystúpi na 15 až 20 stupňov, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 13 stupňov Celzia. Viať by mal slabý, postupne severný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na juhu stredného Slovenska však bude naďalej len mierny.

Meteorológovia majú dobré správy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu