Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Užite si víkend pred ďalšou veľkou zmenou počasia: Je len február, ale tie teploty budú...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Končiaci február a nastupujúci marec sa so zimou rozlúčia rekordnými teplotami. Posledný februárový víkend však bude ako stvorený na rekreáciu, hlása predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu.

Piatok

Nad alpskou oblasťou sa vytvorí samostatná tlaková výš. Piatok bude prevažne polooblačný a na severe ojedinele so snehovými prehánkami. Najvyššia denná teplota dosiahne 3 až 8, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši len okolo 1 stupeň Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa bude pohybovať len okolo -6 stupňov Celzia. Severozápadný až severný vietor dosiahne rýchlosť 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Slovenský klimatológ o teplotnej apokalypse: Jar prichádza abnormálne skoro

Užite si víkend pred
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Tlaková výš sa bude z Poľska presúvať ďalej na východ. Sobota bude polojasná až oblačná, oblačnosť bude pribúdať od juhozápadu. Ojedinele sa môžu vyskytnúť aj slabé zrážky. Nočná teplota klesne na -2 až -7, v dolinách a kotlinách miestami dosiahne len na okolo -9 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na 4 až 9 stupňov Celzia. Viať bude slabý, cez deň juhovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na juhozápade miestami v nárazoch zaduje rýchlosťou okolo 12 m/s (45 km/h).

Užite si víkend pred
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Do Európy začne od strednej Európy z juhu prúdiť teplý a vlhký vzduch. Deň bude oblačný až zamračený, v noci prechodne so zmenšenou oblačnosťou. Lokálne sa môže vyskytnúť aj sneženie a popoludní dážď. Nočná teplota poklesne na +3 až -2, v dolinách a kotlinách pri zmenšenej oblačnosti len na okolo -4 stupne Celzia. Denná teplota vystúpi na 9 až 14, na severe dosiahne miestami okolo 7 stupňov Celzia. Viať bude prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), miestami v nárazoch zosilnie na okolo 12 m/s (45 km/h).

Užite si víkend pred
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu