Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nové informácie v prípade tyranského veterinára z Dubničky: Starosta obce ukázal ďalšie FOTO

Veterinár mal zvieratá držať v otrasných podmienkach Zobraziť galériu (4)
Veterinár mal zvieratá držať v otrasných podmienkach (Zdroj: Facebook/Československý kastračný program)

DUBNIČKA – Prípad, ktorý teraz otriasol celým Slovenskom, je ešte zamotanejší. Veterinár z Dubničky mal na svojom dvore týrať psy a nechať ich hladovať. Hoci obvinenia popiera, ozvala sa druhý strana, ktorá trvá na svojom a ukázala ďalšie dôkazy.

Po tom, ako sme na Topkách zverejnili článok s vyjadrením veterinára, ktorý mal na svojom dvore týrať zvieratá, sa celý prípad zdá byť ešte nejasnejší. Lekár, ktorý počas svojej doterajšej praxe nemal žiadne problémy so zvieratami či ich majiteľmi, vo svojom vyjadrení označil obvinenia za nepravdivé a manipulatívne. Spúšťačom škandálu malo byť neplnoleté dievča, ktoré na jeho dvor chodievalo jazdiť na koňoch a začalo tam kradnúť veci.

Moderátor urobil v štúdiu niečo príšerné: Milovníci zvierat mu do smrti neodpustia!

Po obhajobe z úst veterinára a kontrole zo strany veterinárnej správy sa na Facebooku Československého kastračného programu objavilo nové vyhlásenie, ktoré má doplniť chýbajúce a skresľujúce informácie z médií. „Prvý zásadným faktom je, že nami zverejnené fotografie, na ktorých sa nachádza aj mŕtvola prasaťa a celá tá hrôza, neboli robené dievčaťom, na ktoré sa veterinár snaží celú túto špinu hodiť,“ komentovali prípad ochranári zo Združenia za práva zvierat (ZZPZ).

Obrovská špinavosť

Fotky mali zhotoviť priamo svedkovia zo združenia, ktorí psy odoberali a boli na mieste s vedomím veterinára z Dubničky. „Je neskutočná špinavosť takto útočiť na neplnoleté dieťa, ktoré len prosilo o pomoc pre dva psíky, ktorých jej bolo ľúto,“ pokračujú ochranári zvierat. Pozemky, na ktorých majú stáť budovy so zvieratami, podľa ich slov nevlastní veterinár, ale obec Dubnička, čo potvrdil aj starosta obce.

Ochranárom sa ozvali ľudia, ktorí im poskytli nové informácie v súvislosti s prípadom. Od starostu Dubničky dostali fotografie psov, ktoré boli pred dvomi rokmi pohodené v potoku pri dvore veterinára a zakrátko mali byť z miesta odstránené.

Do veci sa vložil aj starosta obce

„Pán Mišák nemá pravdu o súkromnom pozemku, on nie je vlastník pozemkov. Sú ním občania obce, on a zvieratá sa pohybujú stále po cudzích pozemkoch. Nemá právo riešiť niečo cez súd. Na obci nemá nič oficiálne ohlásené. On nie je vlastníkom ani budov, tie vlastní jeho rodina. Všetko tam má mimo zákon, nehovoriac o tábore pre deti v lete, povolenom hygienou aj napriek našim protestom. Toto je fotka z potoka pri jeho plote stará asi dva roky,“ napísal ochranárom Jozef Petrek, starosta obce Dubnička, a svoje stanovisko potvrdil aj Topkám. Ako priznal, autorom fotografií mŕtvych psov v potoku je on sám.

Nové informácie v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Československý kastračný program)

Nové informácie v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Československý kastračný program)

Nové informácie v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Československý kastračný program)

 

Viac o téme: VeterinárTýranie zvieratDubnička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu