Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Inšpektori na trhu objavili nebezpečnú vianočnú ozdobu: Pozrite sa, či ju doma nemáte aj vy!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: soi.sk)

BRATISLAVA – Nebezpečné elektrické svetelné reťaze neznámeho pôvodu zistila počas predvianočných predajov Slovenská obchodná inšpekcia (SOI). Výrobok pod názvom Multifuncion 100L predstavuje závažné riziko ohrozenia zdravia, potenciálne nebezpečenstvo elektrického šoku. SOI kontrolovanej osobe uložila zákaz predaja a distribúcie, povinnosť stiahnuť výrobky z trhu a spotrebiteľom oznámiť ich nebezpečnosť. Tým, ktorí si tento výrobok zakúpili, odporúča, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.

"Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku právo na vrátenie kúpnej ceny. Pred kúpou by si mal dať výrobok rozbaliť a predviesť. Všetky údaje pri označovaní domáceho či dovážaného tovaru, podmienky záruky a iné informácie pre spotrebiteľa musia byť v slovenskom jazyku," informovala hovorkyňa Slovenskej obchodnej inšpekcie Danuša Krkošová.

FOTO Škandalózny úlovok inšpektorov SOI: Pri nákupe zistili, že platia za penisy a vagíny!

Inšpektori na trhu objavili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: soi.sk)

Svietiaca reťaz má izoláciu z priesvitného plastu a tvoria ju priesvitné LED diódy. Súčasťou je prepínač ôsmich funkcií osvetlenia a ten nemá dostatočnú odolnosť krytu. Zabalený je v papierovej škatuli modrej farby, na prednej strane sú vyobrazené dva vianočné stromčeky. Hovorkyňa SOI zároveň upozornila, že všetky informácie o povinnom označovaní výrobkov uverejňuje na svojej webstránke www.soi.sk, kde je vyobrazený aj najnovšie zistený nebezpečný výrobok. Na webe je zverejnený aj zoznam typov svietiacich reťazí zistených SOI, ktoré už v minulosti vyhodnotila ako nebezpečné.

Inšpektori na trhu objavili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: soi.sk)

Viac o téme: Vianočná ozdobaElektrické svetelné reťaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu