Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Profesionálny vojak avatar Pavol (31) sa zrútil: Behal nahý po ulici, teraz je na psychiatrii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Profimedia, Sita)

BRATISLAVA - Koncom septembra sme vás informovali o prípade, keď profesionálny vojak nahý behal po bratislavskej ulici a vykrikoval, že je avatar. Muža polícia obvinila z výtržníctva. Podľa našich informácií skolaboval a skončil na psychiatrii v Pezinku.

"Poverený príslušník PZ vzniesol obvinenie z prečinu výtržníctva 31 ročnému Pavlovi J. z okresu Zvolen. Dňa 17.09.2015 bol menovaný hliadkou Policajného zboru obmedzený na osobnej slobode v blízkosti Priekopníckej ulice, nakoľko sa na mieste verejne prístupnom dopustil verejného pohoršenia a výtržníctva tým, že nahý behal okolo auto umyvárnea vykrikoval," informoval ešte pred niekoľkými dňami hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff. Že išlo o profesionálneho vojaka, ná potvrdil hovorca Ozbrojený síl SR Štefan Zemanovič: "Môžem potvrdiť že uvedený skutok sa stal a dopustil sa ho profesionálny vojak v čase mimo služby." 

Po tom, čo policajti Pavla zadržali a podrobili ho potrebným úkonom, prepustili ho na slobodu. "Vo všeobecnosti po obdržaní oznámenia o vznesení obvinenia sú podľa ustanovení zákona o štátnej službe vykonané personálne opatrenia. V prípade právoplatného odsúdenia za úmyselný trestný čin je profesionálny vojak zo služobného pomeru prepustený," vysvetlil Zemanovič. Pavlovi teda hrozí, že môže prísť o svoju prácu.

V čase, keď sa skutok stal, bol Pavol podľa všetkého pod vplyvom omamných a psychotropných látok. Ako sa nám podarilo zistiť, krátko na to skončil v psychiatrickej nemocnici v Pezinku, kde ho hospitalizovali. "V prípade profesionálnych vojakov dlhodobo neschopných štátnej služby, aj z dôvodu psychickej choroby, je v presne stanovených časových intervaloch vedené prieskumné konanie, ktoré určí ich ďalšiu spôsobilosť zotrvať v služobnom pomere profesionálneho vojaka," doplnil hovorca ozbrojených síl.

V prípade, že bude Pavol zdravý a vinu mu dokážu, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky.

Viac o téme: VojakNahýPsychiatriaAvatar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu