Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Záhadná rodinná tragédia v Poprade: Otec sa 24 rokov staral o postihnutého Dominika, teraz ho zatkli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD - Otrasný prípad riešia prešovskí policatji. Z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinili 46-ročného Jozefa. Svojho 24-ročného syna odpojil od prístroja, ktorý mu pomáhal dýchať. Dominik bol od narodenia zdravotne ťažko postihnutý, imobilný a odkázaný na cudziu pomoc.

"V jednom z bytov v Poprade 46-ročný Jozef v sobotu popoludní v úmysle usmrtiť 24-ročného Dominika mal odpojiť vzduchovú ventiláciu, ktorú mal Dominik zapojenú – tá mu zabezpečovala jeho životné funkcie," informovala hovokyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. Ako doplnila, mladý muž trpel poškodením mozgu a bol ležiacou aj imobilnou osobou. Zavedená kanyla mu zabezpečovala dýchanie.

"V dôsledku konania Jozefa došlo k zaduseniu Dominika. Jozef bol zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia, následne mu bolo z uvedeného trestného činu vznesené obvinenie," doplnila Migaľová s tým, že vyšetrovateľ spracuje podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Ak Jozefovi vinu dokážu, hrozí mu trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov.

Podľa našich informácií privolal do bytu policajtov sused. Jozef mu trvdil, že jeho syn Dominik prestal dýchať a zomrel.

Viac o téme: OtecPacientVraždaSyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu