Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

VIDEO Záhada v Nemecku: Po 31 rokoch sa prevalilo šokujúce tajomstvo zavraždenej študentky

Petra záhadne zmizla pred 31 rokmi. Zobraziť galériu (2)
Petra záhadne zmizla pred 31 rokmi. (Zdroj: Aktenzeichen XY)

BERLÍN - Nemecká "obeť vraždy" sa objavila živá a zdravá v Düsseldorfe viac ako 30 rokov po tom, čo zmizla zo svojho domova a človek odsúdený za inú vraždy sa priznal k jej zabitiu. Petra Pazsitka, vtedy 24-ročná študentka informatiky v Braunschweigu zaplnila titulky novín v roku 1984, keď neprišla na narodeninovú oslavu svojho brata a zľahla sa po nej zem. Napriek rozsiahlemu pátraniu jej telo nikdy nenašli a v roku 1989 ju vyhlásili za mŕtvu. Ako sa však zdá, všetko je inak.

Čerstvo zasnúbená matka (†22) zašla na Malorke na pár drinkov: Z dovolenky sa už nevrátila

Detektívi sa o pomoc obrátili na populárnu nemeckú televíznu reláciu, zaoberajúcu sa kriminálnymi činmi, Aktenzeichen XY a na základe je odvysielania sa k zodpovednosti priznal muž podozrivý zo znásilnenia a vraždy 14-ročného dievčaťa. Neskôr však vyhlásenie o zabití Petry Pazsitky stiahol.

Teraz, neuveriteľných 31 rokov po zmiznutí, polícia zistila, že spomenutá žena žije v Düsseldorfe bez oficiálnych dokumentov a pod identitou slečna Schneiderová, informovala televízia NBC. Pazsitka totiž upozornila mužov zákona na vlámanie v jej dome a neskôr bola nútená priznať svoju pravé meno.

Joachim Grande z polície vo Braunschweigu uviedol, že sa Pazsitka priznala, že v priebehu posledných troch desaťročí žila vo viacerých mestách bez toho, aby to oznámila nejakému príbuznému. "Jej brat a matka boli v šoku a plakali, keď sa to dozvedeli," povedal Grande.

VIDEO Záhada v Nemecku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Aktenzeichen XY)

Petra Pazsitka zmizla 26. júla 1984 a zrejme sama podnika kroky, aby ju nikto nevypátral. "Nemala bankový účet a všetky účty platila v hotovosti," uviedol Grande. Žena zakázala polícii, aby kontaktovala jej žijúcich rodinných príslušníkov. Na živobytie si zrejme zarábala nelegálnou prácou, ktorej povaha zostáva neznáma.

Prečo sa rozhodla zmiznúť, dôstojníkom neprezradila. "Čo sa týka motívu, nedala žiadne vysvetlenie, a výslovne povedala, že aj naďalej nechce udržiavať žiadny kontakt s verejnosťou alebo s jej rodinou," dodal policajný hovorca.

Podľa prokurátora Pazsitka nebude obvinená zo spáchania trestného činu, ale musí byť úradne zaregistrovaná nemeckými orgánmi ako živá. Príbuzní požiadali políciu, aby novoobjavenej sestre a dcére doručila list.

Viac o téme: VraždaPetra Pazsitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu