Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozbesnený pes zaútočil v cirkuse v Košiciach na Oliverka (3,5): FOTO Dohrýzol mu tváričku

zranený chlapček Zobraziť galériu (3)
zranený chlapček (Zdroj: Foto: Facebook, eotvoscirkusz.com)

KOŠICE - Rodičia sa vybrali so svojím tri a pol ročným synčekom do cirkusu z Maďarska, ktorý momentálne hosťuje v Košiciach. Počas prestávky ich čakal šok, z ktorého sa doteraz nesmapätali. Na Oliverka zaútočil cirkusový pes a odhryzol mu časť vrchnej pery. Chlapček musí absolvovať plastickú operáciu, utrpel doživotnú trauma. Prípadom sa zaoberá polícia.

Vaše tipy

Incident sa stal v stredu krátko pred siedmou hodinou večer. Chlapčekov otec prípad oznámil polícii. "Môjho tri a pol ročného syna Oliho pohrýzol cirkusový pes v cirkuse," začala opis desivej skutočnosti mama Táňa. Ako ďalej doplnila, incident sa stal v maďarskom cirkuse Eötvös, ktorý je teraz v Košiciach. Počas prestávky, keď sa deti hrali pri popcornovom stánku, naňho zaútočil pes, ktorého mali priviazaného medzi maringotkami. "Priestor neoznačený, pes nezabezpečený, na lane dlhom asi tri metre, jednoducho zaútočil na Oliho," pokračuje Táňa. Podľa jej slov pes na synčeka skočil, poškriabal mu chrbátik, urobil mu veľké modriny na líčkach a čo je najhoršie "Odhrýzol mu ľavú hornú peru!" doplnila nešťastná mama. Chlapčeka rodičia okamžite naložili do auta a odviezli do nemocnice. Dieťa čaká plastická operácia v Šaci.

Rozbesnený pes zaútočil v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook, eotvoscirkusz.com)

Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá, kvalifikovali ho zatiaľ ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. "Po doplnení prvotnej lekárskej správy, resp. doručení lekárskej správy s uvedením doby liečenia maloletého chlapca, bude v danej veci rozhodnuté," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. Ak sa potvrdí, že došlo k trestnému činu ublíženiu na zdraví, bude prípad odovzdaný do trestného konania.

V ciruse si zrejme chybu uznali, keďže hneď ponúkli bolestné. "Do konca života trauma, následky na tváričke a pán z cirkusu sa ma opýta, či mi má preplatiť 16-eurový lístok. Skoro ma porazilo. Podali sme trestné oznámenie. Tí ľudia sú nenormálni. Vyhovárali sa, chceli vinu hodiť na dieťa," opísala mama.

Rozbesnený pes zaútočil v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Boli tam ešte tri deti, no ako Táňa doplnila, pes zaútočil iba na Oliverka, lebo nestihol utiecť, kedže je maličký. "Nechoďte do cirkusu, ak nechcete dopadnúť tak ako my! Už nikdy nepôjdeme do žiadneho cirkusu a už nikdy nebudem verit žiadnemu psovi!" vyznala sa zúfalá a nahnevaná mama.

 

 

Viac o téme: PesDieťaCirkus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu