Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krvilačný útok psa v Považskej Bystrici: Doráňaná Dianka (9) skončila v nemocnici

pes Akita-Inu
pes Akita-Inu (Zdroj: Foto: Thinkstock)

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Na 9-ročné dievčatko zaútočil rozzúrený pes. Dohrýzol mu tváričku a ramienko, dieťa skončilo v nemocnici. Zo zranení sa muselo zotavovať niekoľko týždňov. Majiteľa psa už polícia obvinila.

Polícia obvinila 42-ročného Ľuboša z okresu Považská Bystrica z prečinu ublíženia na zdraví. Obvinený z nedbanlivosti porušil dôležitú povinnosť vyplývajúcu zo zákona o držaní psov.

"Obvinený dostatočne nezabezpečil, aby pes plemena Akita-Inu nemohol ohroziť človeka. Ešte dňa 26. júna popoludní sa na dvore rodinného domu voľne pohybovali dospelé osoby vrátane 9-ročného dieťaťa a taktiež aj pes uvedeného plemena. Z ničoho nič pes zaútočil na 9-ročné dieťa a to tak, že ho zvalil na zem a začas hrýzť," informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová a doplnila, že pes dieťa hrýzol do oblasti tváre a taktiež aj do ramena.

Dianku museli ratovať záchranári. Jej zranenia si vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Podľa znaleckého posudku znalca z odboru zdravotníctvo zranenia, ktoré dievčatku agresívny pes spôsobil, si vyžiadali dobu liečenia tri až štyri týždne a taktiež aj obmedzenie na bežnom živote. Ako doplnila Antalová, za tento skutok hrozí obvinenému väzenie až na jeden rok.

Viac o téme: PesDieťaPovažská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu