Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Aj v Košiciach budú vodiči jazdiť zadarmo

Budú jazdiť zadarmo
Budú jazdiť zadarmo

KOŠICE – V rámci Európskeho týždňa mobility – od 16. do 22. septembra 2015, by mali i košickí vodiči osobných áut, nechať svoje autá doma a využívať verejnú hromadnú dopravu.

Košický dopravný podnik sa zapojí do Európskeho týždňa mobility (ETM). Počas týždňa od 16. do 22. septembra 2015 môžu cestujúci jazdiť v MHD bezplatne. Cestujúci sa pri kontrole platného lístka bude musieť preukázať originálom vodičského preukazu.

„Chceme takto motivovať Košičanov, ktorí využívajú na dopravu po meste len osobné motorové vozidlá, aby si vyskúšali aj cestovanie mestskou hromadnou dopravou, ktorú prebiehajúcou modernizáciou neustále skvalitňujeme,“ povedal primátor mesta Košice Richard Raši.

Dopravný podnik upozorňuje cestujúcu verejnosť, že táto výnimka sa nevzťahuje na nočné spoje a dodatočné preukázanie sa vodičským preukazom nie je možné. 

Európsky týždeň mobility slúži na podporu odbremenenia cestnej premávky osobnými vozidlami. Ide o celoeurópsku akciu do ktorej sa zapájajú desiatky miest, v snahe podporiť verejnú dopravu, aby tí občania mesta, ktorí bežne nevyužívajú MHD, podporili verejnú dopravu.

 

Viac o téme: AutobusyZadarmo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu