Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rodinná tragédia v Nitre: Kristínka (†2) je v nebi, experti vysvetlili, ako sa to mohlo stať

Nebohá Kristínka Zobraziť galériu (2)
Nebohá Kristínka (Zdroj: Foto: Topky, Facebook)

NITRA - Desivá smrť malého dievčatka nenechala azda nikoho chladným. Otec zabudol Kristínku (†2) niekoľko hodín v rozhorúčenom aute. Zdrvení rodičia sa z nepredstaviteľného šoku spamätávajú v nemocnci. Polícia začala trestné stíhanie pre opustenie dieťaťa. Odborníci vysvetlili, ako mohlo k nešťastiu dôjsť.

Otec sa po niekoľkých hodinách vrátil k autu a psychicky sa zrútil. Zbadal spálené telíčko svojej milovanej dcérky. V panike začala kričať a volať o pomoc. Z tragickej udalosti sú všetci otrasení, nikto nedokáže pochopiť, ako sa niečo podobné mohlo vôbec stať.

Susedia a blízki nešťastných rodičov svorne hovoria, že sú starostliví. "Fantastickí rodičia, fakt ukážkový pár, ukážkoví manželia, takáto tragédia...," povedala susedka pre televíziu Markíza a dodala: "Zlaté blonďavé dievčatko krásne, sestričku má prváčku. Tak sa mali tie dve dievčatká rady, no radosť bola na nich pozerať. Teraz neviem, ako to budú zvládať." 

Mama Katka a otec Jozef sa po tom, čo sa dozvedeli šokujúcu správu o smrti svojej milovanej Kristínky, psychicky zrútili. Obaja sú údajne v nitrianskej nemocnici. Z toho dôvodu polícia Jozefa zatiaľ nevypočula.

Rodinná tragédia v Nitre:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Ako to vidia odborníci

Podľa odborníkov podobné prípady sa, žiaľ, stávajú. Z ich následkov sa ale človek spamätáva celý život. "Takéto niečo sa občas stáva, častejšie mužom, ktorí sú zaneprázdnení, ktorí v tom návale povinností zabudnú na svoje dieťa" povedal pre televíziu primár psychiatrie UNB Ivan André. Psychiatrička Danica Caisová dodala, že podľa internetových prieskumov sa niečo podobné stalo vo svete mnohým ľuďom, rôzneho vzdelania, či spoločenského postavenia.

Muži totiž bývajú menej zvyknutí na starostilovsť o dieťa. Tak sa môže stať, že im chýba stereotyp, zautomatizovanie činností, či akýsi inštinkt, ktorý je matkám blízky.  Pri podobných prípadoch zohráva úlohu aj stres, množstvo povinností, ale aj horúčavy. V prípade Krsitínky mohol zohrať úlohu aj vyšší vek otca. "Muž v tomto veku je funkčný, ale takýto muž už vypadne z týchto rodičovských povinností," dodal André.

Ako sa odborníci zhodli, podobná situácia nemusí znamenať nedostatok citu voči dieťatku. Tragédia zasiehne celú rodinu, môže viesť až k rozpadu manželstva. Jozef teraz musí zažívať peklo.

 

 

Viac o téme: AutoTragédiaNešťastieHorúčavyKristínka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu